Politik fra rødderne

Det Store Æble bliver <br> grønnere og grønnere

Verdens mest berømte skyskraber, Empire State Building, bliver energirenoveret for 100 millioner kroner. Det er symbolet på en grøn byggebølge i USA.

 energirenovering

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

For hver dag der går, bliver New York en lille smule grønnere. Men man skal vide det for at se det.  For de små grønne skridt tages i underjordiske fyrrum, under skriveborde, bag radiatorer og dybt inde i væggene på de tårnhøje kontorbygninger og beboelsesejendomme. 

Tag bare Empire State Building, der dagligt bliver besøgt af 4.000 mennesker. Ad en nøje planlagt rute med indlagte turistfælder føres de besøgende frem. Blikket er rettet stift fremad mod en af de 73 elevatorer, der vil løfte dem 80 etager op på mindre end et minut. Intetanende om at et stop på femte etage af denne art deco-skyskraber fra 1931 ville åbenbare en verden af grøn teknologi. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57