Ulf Høyen (th.) fra Nordic Corporate Finance repræsenterer de udenlandske investorer, der har investereret i Høje Taastrups nye kæmpevandland med navnet Nordic Water Universe.Foto: Høje Taastrup Kommune
Ulf Høyen (th.) fra Nordic Corporate Finance repræsenterer de udenlandske investorer, der har investereret i Høje Taastrups nye kæmpevandland med navnet Nordic Water Universe.Foto: Høje Taastrup Kommune

”Det nytter ikke noget at tænke småt”

Verdens femte største vandland skal styrke turismen og skabe tusindvis af job i Høje-Taastrup. Kommunen har spurgt investorernes danske repræ­sentant, Ulf Høyen, hvordan sådan en aftale kommer i hus.

Q & A

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Udenlandske investorer har købt en bar mark i Høje-Taastrup for 84 millioner kroner. Hvorfor valgte investorerne at kigge mod Høje-Taastrup til verdens femtestørste aquapark?

Der er en stor grund, som er udlagt til rekreativt område. Det vil sige, at der skulle bygges noget andet end boliger. De første tanker opstod allerede for fem år siden. Først var der forslag om en arena, men det løb ud i sandet. Så begyndte man at overveje, hvad man ellers kunne placere på grunden. Høje-Taastrup er et godt sted, fordi infrastrukturen er perfekt. Det ligger lige ved motorvejen. Det kan ikke blive bedre. Det passer godt til børnefamilien som målgruppe, fordi de ofte vil komme i bil.

Hvordan har processen været?

Det har været en lang proces. Sådan noget falder ikke på plads fra den ene dag til den anden. Det har krævet hårdt arbejde. Jeg kan ikke gå i detaljer med processen af hensyn til fremtidige processer. Det gør vi aldrig.

“Jeg fejrede det slet ikke. Jeg vil hellere vente med at fejre det, til det første spadestik er taget.”

Hvad gør man som kommune, hvis man vil tiltrække opmærksomhed fra udenlandske investorer?

Det gør man ved at snakke med investorer sammen med os. Og så skal man jo have en god plan. Kan ens ideer lade sig gøre? Hvor mange mennesker vil der komme, og hvem vil der komme? Udvidelsen af Københavns Lufthavn for 20 milliarder kroner spiller også ind, og det var faktisk væsentligt for flere investorer.

Hvordan fejrede du, at I kunne løfte sløret for planerne?

Jeg fejrede det slet ikke. Jeg vil hellere vente med at fejre det, til det første spadestik er taget. Vi har stadig meget arbejde endnu og mange ting, der skal falde på plads. Hvor mange gynger skal der være, og hvem skal passe dem? Men det var fint at få nyheden ud, for folk var begyndt at snakke om, at der nok snart skulle ske noget på den grund. Men vi er vant til at beskæftige os med den slags og holde tæt.

Hvad skal man være god til for at gøre det, du gør?

Man skal være international og ikke bare dansk-dansk. Man får ikke lokket en hotelgruppe som Wyndham (verdens største hoteloperatør, red.) til uden at have en god fornemmelse for den slags. Det nytter ikke noget at tænke småt. Man bliver nødt til at tænke stort.

Demokrati

Kultur

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet