Der er ingen hurtig løsning på nederlag

Benedikte Kiær, tidligere socialminister og ny politisk ordfører for Konservative, arbejder med sin utålmodighed, som særligt i politik er en udfordring. Og så håber hun, at den lille familie derhjemme er blevet større om ti år.

Ugens uundgåelige

Af Nanna Lodberg Theut | [email protected]

Tillykke med posten! Hvad er det første du vil tage fat på som politisk ordfører? 

Vi er i gang med at kigge på det valgnederlaget, lære af det, og så gå i gang med at formulere en politisk strategi for, hvordan vi kommer videre. Vi skal have formuleret klart og tydeligt, hvad der er de konservative mærkesager, så det ikke er til at misforstå. Der bliver nok at lave. 

Kan du sige noget om, hvad I har fundet ud af indtil videre? 

Det er simpelthen for tidligt. Der er ikke nogen hurtige løsninger på det her ringe valgnederlag, men vi er i fuld gang.

Hvad er dine stærke sider? 

Jeg går til mit job med krum hals og godt humør. Samtidig er jeg meget ambitiøs med de opgaver, jeg går i gang med. Det betyder selvfølgelig, at jeg også er ambitiøs med, at vi skal få genrejst partiet. 

Hvad er dine svage sider? 

Utålmodighed kan være en udfordring, jeg skal arbejde med. Det er en af dem, jeg altid har arbejdet meget med, og som jeg synes, jeg er blevet meget bedre til. Det er ekstremt vigtigt at være tålmodig i politik. 

Hvordan er det en svag side lige nu? 

Nu synes jeg, at jeg har lært at arbejde godt med min utålmodighed. Men for eksempel da vi alle ventede og ventede på, hvordan den nuværende regering ville komme til at se ud, og hvad dens regeringsgrundlag ville blive. Der får man virkelig testet sin tålmodighed. 

Men ellers er det, når jeg sætter nogle ting i gang. Det har jeg oplevet i Socialministeriet, jeg vil enormt gerne se resultaterne hurtigere, end det overhovedet kan lade sig gøre. Der kan man godt blive lidt ærgerlig, når man ikke kan nå at se resultaterne og frugterne af ens arbejde. 

Har du nogle forbilleder? 

Ja, min farmor. Hun er mit store forbillede. Hun er en stærk kvinde, men samtidig havde hun også nogle bløde sider. Og så var hun en kvinde, der, hvis der var noget, der var uretfærdigt, noget der var forkert, så stod hun op for det. Og stod imod, og det var blandt andet baggrunden for, at hun var med i modstandsbevægelsen og kæmpede for Danmark. Så hun er mit forbillede. 

Hvor ser du dig selv om ti år? 

Det kan jeg ikke lægge mig fast på. Jeg holder meget af de ting, jeg laver her og nu.  Det der med at have et ”måske om ti år”, nej! Jeg er enormt glad for at være, hvor jeg er nu. Både personligt og professionelt. 

Er der noget du kunne tænke dig at have opnået om ti år? 

At vi bliver flere i den lille familie derhjemme.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet