Dencker: Årets overraskelse var, at solcelleordningen pludselig eksploderede

Dansk Folkepartis energiordfører giver her sit bud på 2012’s største succes– og den største bommert i årets løb

Energi

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Dansk Folkepartis energiordfører Mikkel Dencker har evalueret 2012 i energiens tegn for dk-teknik.

Årets succes har helt klart været, at det lykkedes at få samlet så mange partier bag energiaftalen. Det lykkedes næsten at få alle partier i Folketinget med, selv om det jo så noget sort ud på et tidspunkt.

Årets overraskelse var, at nettomålerordningen på solceller lige pludselig eksploderede. Det var årets overraskelse, at det lige pludselig gik så stærkt, som det gjorde – og at det så kaldte på et behov for at lave den om.

Årets bommert vil jeg tillade mig at sige var, da Martin Lidegaard meldte så tidligt ud, at han ville lave om på solcelleordningen - og så undlod at gøre det i lang tid. Det forstærkede raketfarten endnu mere, sådan som ordningen udviklede sig. Så det var nok lidt en bommert.

Årets kovending var, at man lige pludselig lavede om på solcelleordningen, efter den havde kørt et stykke tid med en bestemt struktur.

Det, jeg er mest stolt af at have udrettet i 2012, er, at det lykkedes at sikre de eksisterende solcelleejere på nettomålerordningen 20 års overgangsperiode.

I 2013 er det mit vigtigste mål, at få indført forsyningssikkerhedsafgiften på sådan en måde, at folk som har brugt brænde som opvarmning ikke bliver voldsomt ramt af forsyningssikkerhedsafgiften.

 

dk-teknik bringer i løbet af januar interviews med Folketingets energiordførere. På fredag kan du læse interviewet med Lars Christian Lilleholt fra Venstre.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet