Politik fra rødderne
Christian Friis Bach har ingen drejebog med sig til FN. Til gengæld er de fire ledelsesprincipper ansvarlighed, deltagelse, åbenhed og ligebehandling med i bagagen. Foto: Polfoto

Den idealistiske pragmatiker

Med titler som udviklingsminister, landmand, journalist og adjungeret professor har Christian Friis Bach (R) et cv, som kan tage pusten fra de fleste. Det er en handlingens mand, der nu har sat sig i stolen som undergeneralsekretær i FN.

 karrierespring

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Christian Friis Bach er en herre, der ikke sidder stille længe ad gangen, medmindre det er på sit traktorsæde. Og de kommende år bliver han kun mere flyvsk. Ugens fem hverdage tilbringer han nu i Genève i Schweiz i sit nye job som undergeneralsekretær og leder af FN’s Økonomiske Kommission for Europa (UNECE). 48-årige Christian Friis Bach lægger da heller ikke skjul på, at han er et engageret menneske med kun få huller i kalenderen.

- Jeg er ikke på nogen måde et forbillede for nogen, der ønsker at lære, hvordan man skal prioritere sin tid, eller hvordan man skaber balance mellem arbejde og familie. I de 27 år, jeg har været sammen med min kone, har jeg stort set hver uge sagt, at det bliver bedre i næste uge, men det er vist aldrig helt sket, siger den tidligere minister.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57