Kommunen.dk
MENU

Debat/ Dansen om akutjobene

Debat/ Dansen om akutjobene

24. feb. 2013
RASMUS JØNSSON
RASMUS JØNSSON

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Efter det, der enten var en forlænget juleferie eller stilhed før valgkampen, er der ved at komme gang i det politiske liv igen på Rådhuset. Debatten om akutjob er et af de temaer, der optager byens politikere, og det er en debat, der har fået en del mediemæssig afsmitning. Indtil videre er der set fra offentlighedens side ikke de store overraskelser i diskussionen, hvor Rådhusets politikere indtager 'Christiansborg-positionerne'. Det kan undre, at byens politikere, der burde tilhøre landets superliga, når det gælder kommunalpolitikere, og som både kan blande sig i den landspolitiske debat og som har stor konkret berøring med den virkelige verden, ikke har formået at give akutjob-debatten nye perspektiver.

Faktisk opstiller det et lidt skræmmende scenarie for den kommende valgkamp, at politikerne over en bred kam lyder som en kloning af moderpartierne på Christiansborg. Det kan godt være, at flere af Rådhusets unge politikere har en ambition om at flytte til 'Borgen' på et tidspunkt, men et godt råd vil være at vente med at kopiere deres sprog og argumentation, til det bliver aktuelt. Der er nemlig intet, der tyder på, at de københavnske vælgere tænder på politikertypen 'gamle mænd i unge kroppe', som der går mange af på dusinet på Borgen! Generelt har den politiske kommunikation på den landspolitiske scene i øjeblikket et så ringe niveau, at der ikke er nogen gevinst ved at lade sig inspirere for meget af den.  

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.