Politik fra rødderne

Borgmestre studerer længere end folketingsmedlemmer

Andelen af borgmestre med en videregående uddannelse er større end hos folketingspolitikerne. Det kræver mere at blive borgmester, mener eksperter og politikere.

 uddannelse

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Det kræver forskellige kompetencer at sidde på henholdsvis et borgmesterkontor og et kontor på Christiansborg. Flere eksperter og politikere er enige om, at det første kræver noget mere, og en optælling viser, at den gennemsnitlige borgmester i Danmark er bedre uddannet end det gennemsnitlige folketingsmedlem.

”Man kan godt forestille sig, at det er svært at komme som lavt uddannet og være borgmester. Her skal man være en dygtig offentlig leder, og det vil oplagt være nemmere, hvis man kender noget til forvaltning. Det er anderledes i Folketinget. Her kan man godt sidde på den bagerste række i noget tid,” siger Henrik Bang, der er lektor ved Københavns Universitet med ekspertise i demokrati og styring.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

HR & uddannelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57