Politik fra rødderne

Borgmesteren, der ikke kunne gå på vandet

Venedigs borgmester Giorgio Orsoni er havnet i husarrest, efter at han angivelig har modtaget bestikkelse fra byggefirmaer i forbindelse med dæmningsbyggeri.

 corruzione

Af Benjamin Holst | [email protected]

Der ligger en god del prestige i milliardbyggeriet Moses-dæmningen, der skal regulere vandstanden i Venedig-lagunen og derved sikre 'Adriaterhavets Dronning' mod oversvømmelse - men dén får byens borgmester, Giorgio Orsoni, næppe nogen del i: Sammen med 35 andre blev han forleden arresteret og sat i husarrest under mistanke for medvirken til korruption, afpresning og pengevask.

Orsonis anholdelse sker efter en tre år lang undersøgelse, der også peger på Veneto-regionens tidligere formand, Giancarlo Galan. Han er i dag senator i Rom og kan kun arresteres, hvis det godkendes af parlamentet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57