Politik fra rødderne
Afstanden mellem politikere og borgere er vokset, og det skader det lokale demokrati, mener flere af deltagerne i Kommunens paneldebat. Foto: Kristian Buus

Borgmester: Vi tager små skridt mod fascisme

Kløften mellem borgere og politikere bliver stadig dybere, og det er en farlig udvikling, mener Roskildes borgmester Joy Mogensen (S). Lokalvalgte skal efter hendes mening træde mere i karakter.

 demokrati

Af Morten Munkholm | [email protected]

Det ser sort ud for det lokale demokrati, hvis man skal tro det debatpanel, der på Folkemødets anden dag debatterede i Kommunens telt på Cirkuspladsen.

- Opbakningen falder, folk forstår ikke, hvorfor tingene ikke sker hurtigere og hvorfor politikerne ikke er, hvor de selv befinder sig. Det skal vi gøre noget ved, for ellers bliver folk fascinerede af den stærke, handlingsdygtige mand, sagde Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), der frygter, at udviklingen kan lede til fascisme og autokrati.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Kultur

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57