Bløde værdier skaber resultaterne

Hendes mand kalder hende stædig, men selv foretrækker hun engageret. Vardes nye børn- og ungedirektør, Louise Raunkjær, brænder for sit felt.  

Navne Louise Raunkjær

Af Mia Tang | [email protected]

Arbejdet med børn og unge er for 42-årige Louise Raunkjær blevet en hjertesag. Hvis noget kan få familier op af stolene, er det, hvordan deres børn har det. Her møder kommunen sine borgere, og efter sin uddannelse som psykolog blev det den vej, Louise Raunkjær valgte at gå.  

”For mig var det meget naturligt. Det er jo et af de borgernære felter, hvor man virkelig har kontakt med folk, og hvor der er kontant afregning, hvis de ikke er tilfredse. Det kan jeg rigtig godt lide,” siger hun.  

Den 1. maj tiltræder hun jobbet som ny børn- og ungedirektør i Varde Kommune. Her bor hun selv med sin familie. Her er naturen stor og smuk, og her er der langt til mange ting. Selv om Varde ikke har så mange sociale problemer som en del andre landkommuner, stiller geografien også særlige krav til børn- og ungeafdelingen. En detalje, Louise Raunkjær nøje har overvejet. 

Jeg er jo inkarnet vestjyde, og der ligger en stor og spændende udfordring i arbejdet med ikke bare at være udkantskommune og en del af det skæve Danmark. Det handler om at synliggøre alle de gode tilbud. Det betyder jo også meget for familiers lyst til at bosætte sig i herovre,” siger hun. 

Brug for bløde værdier

At arbejde med børn og unge kan - særligt i forhold til udsatte grupper - være psykisk udfordrende for både de ansatte og andre berørte parter. Dette stiller særlige krav til ledelsen - et ansvar, Louise Raunkjær tager på sig.  

”Jeg blev egentlig leder lidt ved en tilfældighed, men blev hurtigt meget optaget af sammenhængen mellem proces og relationer. For at skabe de hårde resultater skal man have styr på de bløde værdier. Det er virkelig vigtigt, og det forsøger jeg at tænke ind i mit arbejde og min ledelse,” siger hun. 

For et par uger siden dukkede sagen om mishandling og vanrøgt i en børnefamilie i Brønderslev op. På tærsklen til sit nye job har Louise Raunkjær tænkt meget over sagen. Et ubehageligt eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis omsorgssvigt ikke bliver taget i opløbet. 

”Der er ikke noget, der får mig til at tro, at en lignende sag kunne opstå her hos os. Men på den anden side, så overvejer man selvfølgelig, hvor stor eller lille forskel der egentlig er på kommunerne. Så det indskærper, at man skal gøre alt for at undgå den type sager. Det er jeg meget bevidst om,” siger hun.

Forståelse på tværs

Selv bruger Louise Raunkjær sin uddannelse som psykolog som en integreret del af det at være leder. I følsomme sager er der brug for empati, og med sin erfaring fra blandt andet jobbet som chef for Specialtilbud for Børn & Unge i Herning, håber Louise Raunkjær at kunne være med til at skabe et godt arbejdsmiljø.  

”Jeg ved ikke, om min uddannelse som psykolog gør mig til en bedre leder, men det er helt indlysende, at jeg gør brug af min faglighed i en masse sammenhænge. Ledelsesmæssigt forsøger jeg at skabe helhed på tværs, og jeg glæder mig til en god faglig sparring. Det er helt afgørende for at træffe de rigtige beslutninger – også strategisk,” siger Louise Raunkjær. :

Organisation & ledelse

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet