Kommunen.dk
MENU
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Biologer til kommuner: Jeres grønne image mudres til

Biologer til kommuner: Jeres grønne image mudres til

En række danske kommuner er begyndt at arbejde seriøst med at skabe bedre muligheder for naturen. Men flere steder er det tre skridt frem og to eller flere tilbage, advarer biologer, som især er bekymrede over den kommunale tilbøjelighed til at fælde gamle træer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En række danske kommuner arbejder i disse år for at gøre bynaturen vildere og dermed rigere på arter. Naturpolitik, naturnær skovdrift og ‘vild med vilje’ er bare nogle af de begreber, som breder sig i det kommunale landskab, og mange biologer er begejstrede for den tankegang. Flere er imidlertid også bekymrede for, om det mere handler om grønt image og lidt blomsterblanding i grøftekanten end en reel indsats i forhold til naturen. For samtidig med at kommunerne lader hjørner af parker vokse vildt og bygger insekthoteller, har mange kommuner en skovdrift, hvor de gamle træer fældes og sælges som tømmer.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.