Der er blevet skiftet ud på posterne i marts og april. Øverst fra venstre ses Kaj Kirk og Peter Sørensen, der er blevet løsgængere i Thisted. Ved siden af er Lars Clement, der er ny kommunaldirektør i Skanderborg. Nederst fra venstre er de to stiftere af en ny liste i Varde, Henrik Vej Kastrupsen og Tom Arnt Thorup. Til sidst Per Dalgaard (DF) der forlader byrådet i Syddjurs.
Der er blevet skiftet ud på posterne i marts og april. Øverst fra venstre ses Kaj Kirk og Peter Sørensen, der er blevet løsgængere i Thisted. Ved siden af er Lars Clement, der er ny kommunaldirektør i Skanderborg. Nederst fra venstre er de to stiftere af en ny liste i Varde, Henrik Vej Kastrupsen og Tom Arnt Thorup. Til sidst Per Dalgaard (DF) der forlader byrådet i Syddjurs.
Presse

Ansat, fyret og flyttet: Sådan skiftede de kommunale hverv hænder i marts og april

Marts og april byder på jobskift for en række kommunale chefer. En enkelt kommunaldirektør er blevet fyret, og så er der rykket lidt rundt i de danske byråd.

navne siden sidst

Af Rebecca Birch Roulund | [email protected]

Konservativt exit i Hvidovre
I Hvidovre er De Konservative ikke længere. Partiets to byrådsmedlemmer, Steen Ørskov Larsen og Lisa Skov forlader begge partiet og bliver løsgængere. Det er på grund af interne uoverensstemmelser mellem den lokale partiafdeling og partiets to mandater, skriver Hvidovre Avis. Således er Konservative ikke længere repræsenteret i byrådet. 

DF'er flytter fra Syddjurs
I Syddjurs siger DF’eren Per Dalgaard også farvel til byrådet. Det er dog ikke på grund af problemer, men fordi han fraflytter kommunen. Førstesuppleant Ebba Grethe Møgelvang (DF) overtager hans plads og udvalgsposter. 

Per Dalgaard (DF) forlader Syddjurs Kommune og dermed også sin plads som byrådsmedlem. Foto: Syddjurs Kommune 

Nye ansigter på Gribskovs velfærdsområder
I Gribskov har de fået tre nye chefer, der skal varetage en række centrale poster på velfærdsområdet. Per Ullerichs, der er tidligere kommunaldirektør i Dragør og Rødovre, er blevet ansat som velfærdsdirektør. Han begynder sit nye job 1. maj.

Han får selskab af Mette Bierbaum, der bliver ny centerchef for sundhed og ældre, og Erica Maria Tromp, der er ny centerchef for social, børn og voksne.

Hvor Mette Bierbaum tidligere har prøvet kræfter med Gribskov Kommune som centerchef og social- og sundhedsdirektør, er det første gang, Erica Maria Tromp får kontor i det nordsjællandske. Hun kommer fra en stilling som centerchef i Borgercenter Handicap i København. 

Fyreseddel i Faxe
Mens der bliver ansat det ene sted, har man i Faxe valgt at fyre kommunaldirektør Thomas Eriksen. Han har været kommunaldirektør i kommunen siden 2014. I følge TV2 Øst er det kommunens dårlige økonomi, der er årsag til afskedigelsen.


Frivillig flytning i Furesø
Hvis man flytter til hovedstaden, er det svært at sidde i byråd i en anden kommune. Det har Ole Holleufer (LA) i hvert fald tænkt. Siden 2009 har han været kommunalbestyrelsesmedlem i Furesø. Først for Venstre og senere for Liberal Alliance. Nu flytter han til København og må derfor afgive sit mandat.

Suppleanten Søren Bronér (LA) overtager pladsen i byrådet.

Byrådsmedlem i Dragør vender tilbage efter kollegas død
I Dragør kan socialdemokraten Ole H. Hansen (S) sætte sig tilbage i stolen som byrådsmedlem. Men på et noget trist grundlag. Førstesuppleanten overtager nemlig pladsen efter partikollegaen Allan Holst (S), som gik bort i begyndelsen af marts. Ole H. Hansen var medlem af byrådet fra 2013, men blev ikke genvalgt i 2017. 

Kommunaldirektør vender tilbage til Skanderborg
I Skanderborg er Lars Clement fra 1. maj tilbage, nu som kommunaldirektør. Han har tidligere været ansat i kommunen som direktør for børn, unge og miljø. Og senest har han arbejdet som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune, så helt grøn på posten er han ikke. 

Lars Clement vender tilbage til Skanderborg Kommune 1. maj i rollen som kommunaldirektør. Foto: Mariagerfjord Kommune

Silkeborg henter direktør hjem igen
Også i Silkeborg skal de sige goddag til en gammel kending. Lauge Clemmensen er ny koncerndirektør for sundhed og omsorg, social samt teknik og miljø. Han har tidligere arbejdet i kommunen i ti år. Først som udviklingskonsulent og senere som stabsleder.

I mellemtiden har han været et smut forbi Billund, hvor han var direktør for Teknik og Stab. Men 1. maj kan han altså træde ind på sin gamle arbejdsplads igen.

Kalundborg henter chef fra Fyn
I Kalundborg bliver Sisi Eibye ny fagcenterchef for børn, læring og uddannelse. Hun kommer fra en stilling som sekretariatschef på børn- og ungeområdet i Faaborg-Midtfyn. Hun er uddannet skolelærer og tiltræder 4. maj. 

Odense henter kunstdirektør fra Ishøj

I den fynske hovedstad, skal de hilse på Stine Høholt. Hun er 1. maj ny direkør for Kunstmuseum Brandts. Det har museets bestyrelse besluttet. Stine Høholdt kommer fra en stilling som kunstfaglig direktør på museet Arken i Ishøj. 

Alternativist fandt et alternativ i Svendborg
Længere syd på, har et medlem af Svendborg byråd skiftet parti. Det drejer sig om Karl Magnus Bidstrup, der er gået fra Alternativet til at være løsgænger til nu at være en del af Socialdemokratiet.

Han blev valgt ind første gang i 2017 og har som mål at genopstille ved kommunalvalget i 2021. 

Middelfart henter sundhedsdirektør i Esbjerg
Middelfart har hentet en ny social og sundhedsdirektør fra Esbjerg. Det drejer sig om Irene Ravn Rossavik. Hun kommer fra en stilling som sundhedschef i sundhed og omsorg. Rossavik er uddannet sygeplejerske og har ti års ledelseserfaring fra forskellige stillinger i Esbjerg Kommune. 

Dobbelt DF-exit i Thisted
I Thisted består DF’s gruppe i byrådet nu kun af ét medlem. Både Peter Sørensen og Kaj Kirk har valgt at forlade gruppen og blive løsgængere, hvilket de forventer at være valgperioden ud.

De henviser begge til, at det er interne problemer i forhold til det resterende medlem Ib Poulsen (DF) og det organisatoriske bagland, der ligger til grund for beslutningen. 

Kaj Kirk til venstre og Peter Sørensen har meldt sig ud af DF og er nu løsgængere i Thisted. Foto: Thisted Kommune

Nyt parti i Varde
Næsten lige så dramatisk er det også i Varde. Her har to løsgængere stiftet en ny lokalliste ved navn Borgergruppen. Det drejer sig om Henrik Vej Kastrupsen og Tom Arnt Thorup. Begge blev ekskluderet fra Lokallisten 2017. Fire af Lokallisten 2017's bestyrelsesmedlemmer rykker med og bliver en del af den nye bestyrelse i Borgergruppen. 

Henrik Vej Kastrupsen til venstre og Tom Arnt Thorup har sammen stiftet lokallisten Borgergruppen i Varde Byråd. Foto: Varde Kommune

Nye chefer på posten i Viborg
Viborg kan 1. maj byde velkommen til to nye chefer. Mette Kierkegaard skal være ny familie- og rådgivningschef, og Trine Verner Jensen tiltræder som ny chef for dagtilbud.

Mette Kierkegaard kommer fra en stilling som myndighedschef i familie og forebyggelse i Esbjerg. Hun er uddannet cand.scient.soc og har en ph.d. i politisk sociologi.

Hendes nye kollega Trine Verner Jensen er uddannet skolelærer og har en diplomuddannelse i ledelse. Hun kommer fra en stilling som sektionsleder i Børn og Unge i Aarhus.

Kommunen.dk vil hver måned bringe et overblik over, hvem der har skiftet job i det kommunale. Artiklen bygger på de seneste ugers navnehistorier på vores søstermedie DK Nyt.

Navne

Tilmeld dig nyhedsbrevet