Politik fra rødderne

Regentparret ankom onsdag formiddag til Aarhus Rådhus, da Aarhus tog hul på dronningens 75-års-fødselsdag med karettur. Foto: Casper Dalhoff/Polfoto
Regentparret ankom onsdag formiddag til Aarhus Rådhus, da Aarhus tog hul på dronningens 75-års-fødselsdag med karettur. Foto: Casper Dalhoff/Polfoto

Alle kommuner giver gaver til Margrethe

Over hele landet har kommunerne samlet penge sammen til ære for Dronningen, som fyldte 75 i sidste uge. Gaverne udgør både en hævdvunden gestus og god reklame, men der er stor forskel på kommunernes gavmildhed.

 royalt

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Når Dronning Margrethe i de første rolige dage efter fejringen af hendes 75-års-fødselsdag begynder at danne sig et overblik over gavebordet, vil regenten uden tvivl få øje på gaver fra samtlige danske kommuner. En rundringning, som Kommunen har foretaget, viser, at alle kommuner har bidraget til gaver til Dronningen eller selv har givet en gave.

I alle de fem kommunale kontaktråd har man arrangeret indsamlinger, der har finansieret gaver, men der er stor forskel på, hvor mange penge kommunerne spenderer på den royale fødselar.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Frederiksberg Kommune vælger i anledning af dronningens 75-års fødselsdag den 16. april at lade gaven bestå af et 10.000 kr. bidrag til Landsforeningen LEV, som kæmper for udviklingshæmmedes levevilkår. "Jeg er tilfreds med at alle partier på rådhuset fulgte SF's og resten af oppositionens forslag om at donere 10.000 kr. til Landsforeningen LEV som er et af Dronningens protektorater, frem for at smide pengene i en pulje til indkøb af et specielt fremstillet kaffestel i hvidt med guldkant til Christiansborg Slot eller til skulpturer, trappeanlæg og valnøddetræer til haven i Fredensborg. I SF finder vi det langt bedre på den måde at sikre nogen midler til nogen der ikke har for meget i forvejen, fremover lettere nytteløst at give direkte til kongehuset der ikke mangler kaffestel i forvejen, siger SF's rådmand Balder Mørk Andersen som i øvrigt har fødselsdag samme dag som dronningen."

Balder Mørk Andersen, 19. apr 2015


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57