Allan Vendelboe tiltrådt i Greve

Sidste uge kom Allan Vendelboe tilbage i den kommunale gerning. Efter fem år væk som henholdsvis partner hos Lundgaard Konsulenterne og salgs- og marketingsdirektør hos SKI er han blevet kommunaldirektør i Greve. Det er dog langtfra første gang, han har det embede. Tidligere har han været kommunaldirektør i både Stenløse, Ballerup og Høje Taastrup. Kommunen fangede ham få dage inden hans første arbejdsdag.

Ugens uundgåelige

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Hvad er din største udfordring som ny kommunaldirektør?

Jeg ved ikke, hvad den største udfordring for Greve Kommune er endnu. For jeg har været fuldt koncentreret i SKI, og jeg har ikke haft mulighed for at sætte mig ind i Greves udfordringer. Min egen største udfordring er at støve min kommunale ajourføring af. De sidste fem år har der været både indholdsmæssige, lovgivningsmæssige og dokumentationsmæssige ændringer, som jeg skal sætte mig ind i.

Hvorfor har du valgt at gå tilbage som kommunaldirektør? 

Jeg tror, når man en gang har den kommunale bacille i blodet, så trækker det. Med den kommunale bacille tænker jeg på den nærhed, der er til de lokale konkrete velfærdsopgaver. Det er meningsfyldt som kommunaldirektør at få lov til at udvikle og inspirere til at gøre den lokale velfærd bedre. 

Hvordan vil du konkret gøre den lokale velfærd bedre? 

Jeg vil gerne være med til at inspirere til anvendelsen af velfærdsteknologi i den kommunale hjemmepleje. Jeg vil gerne inspirere til en sundhedspolitik, der både berører teknisk afdeling, hjemmeplejen og skoleafdelingen. Det at kunne sikre en tværgående udvikling, som måske ellers ikke ville eksistere.  

Du har været kommunaldirektør i både Høje-Taastrup, Ballerup, Stenløse og nu Greve. Hvilken kommune er din yndlingskommune? 

Det er Greve selvfølgelig! I Stenløse, hvor jeg startede som kommunaldirektør, var der 12.500 indbyggere på det tidspunkt, og det tror jeg var en god start. For billedlig talt kunne jeg samle alle kommunens ledere i byrådssalen. Når man skulle tale om for eksempel en ny it-strategi, kunne jeg kigge alle i øjnene. Men jeg må også erkende, at 12.500 indbyggere er for lidt til at have bæredygtigheden til at løse opgaven. Her tænker jeg, at de 50.000 er en kommune, som har både kraft, nærhed og overskuelighed til at kunne løse opgaverne.

Hvad har været din bedste og værste oplevelse den sidste uge? 

Min bedste oplevelse har været min afsked med SKI. Ikke forstået på den måde, at det var selve afskeden. Men det at opleve en virksomhed, der på trods af meget høje bølger har en tro på fremtiden. Den værste oplevelse har været at være ude hos nogle af vores partnerskabskunder og ikke kunnet hjælpe dem med noget akut og påtrængende, fordi vi er i den situation, vi er i.

Er du lettet over at forlade SKI med den situation, de er i?

Nej, jeg er nærmere lidt tynget af at forlade SKI i denne periode, hvor jeg lige pludselig var en af de ledere, der havde den længste historik. Jeg er lidt ked af at forlade skuden i denne høje søgang.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet