Politik fra rødderne

En af de ‘nye’ borgmestre, der ved KV13 løftede det samlede antal V-borgmestre fra 31 til 49, er Søren Steen Andersen i Assens. Foto: Katrine Marie Kragh / Polfoto
En af de ‘nye’ borgmestre, der ved KV13 løftede det samlede antal V-borgmestre fra 31 til 49, er Søren Steen Andersen i Assens. Foto: Katrine Marie Kragh / Polfoto

Absolutte V-flertal og overvunden turbulens

Venstre er for tiden største kom­mune­parti med 49 borgmestre. Følg KV17-opdateringer fra de absolutte V-flertal i Herning og Billund til Esbjerg, Assens, Brønderslev, Greve, Hedensted og det tidligere så turbulente Nordfyn.

 overblik

Af Knud Abildtrup | [email protected]

En af de større KV17-nyheder på det seneste er, at en af de allerlængst siddende borgmestre, Esbjergs Johnny Søtrup (V), nu vil stoppe efter at have beklædt posten siden KV93. Flere havde set beslutningen komme tidligere – i 2011 fik Søtrup hjertestop, men blev behandlet og vendte stærkt tilbage.

Ved KV13 fik han igen et godt personligt valg og gik fra 10.677 personlige stemmer ved KV09 til 12.728 ved KV13. Interessen samler sig nu om viceborgmester Jesper Frost Rasmussen, der foreløbig har fået den lokale V-formands rygstød til at blive ny spids. V kom ved KV13 tæt på absolut flertal med 15 ud af 31 pladser.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Netværk


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57