Aarhus mistede 39.000 kr. i timen under Wammen

Aarhus Kommunes gældsætning er mere end firedoblet med Nicolai Wammen (S) som borgmester.

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Da Nicolai Wammen blev borgmester i Aarhus i 2006, var gælden på under en mia. kr. Da han forlod posten igen i 2011, var den godt på vej mod de fire mia. kr. Den støt voksende gældsætning svarer til, at Aarhus har mistet omkring 39.000 kroner for hver time, Nikolaj Wammen sad i borgmesterstolen.

I hvert fald hvis man følger samme opgørelsesmetode, som Wammen selv benyttede, da han skulle vælte byens forhenværende borgmester, Louise Gade (V), af pinden. Op til valget i 2005 turnerede Wammen rundt med budskabet om, at Aarhus havde mistet 20.000 kr. i timen under Gades regeringstid.

Udviklingen i Aarhus’ gæld giver Wammens tidligere ærkerival, Venstres borgmesterkandidat ved valget i 2009, Gert Bjerregaard, nervøse trækninger ved tanken om, at den tidligere borgmester nu skal bestride en central ministerpost.

”Det er jeg ikke tryg ved, og jeg håber, at han vil forvalte den bedre, end han har gjort i Aarhus,” siger Gert Bjerregaard.

En af hovedårsagerne til den store gældsætning i Aarhus Kommune er to store job- og vækstpakker, som byrådet med et bredt forlig iværksatte i 2009 og 2010. Fremrykningen af store anlægsinvesteringer skulle afbøde finanskrisens effekt ved at sikre 1.500 arbejdspladser og gavne erhvervs­livet.

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet