Politik fra rødderne
I dag koster det en familie i bil mellem 1200 og 1600 kroner at tage turen over Kattegat til Læsø.Foto: Bente Lindegaard / Polfoto

200 millioner redder ingen ø

Ø-borgmestrene nikker til regeringens håndsrækning til erhverv og befordring men advarer: Hvis ikke turister og pendlere får væsentlig billigere adgang overlever øerne alligevel ikke.

 ø-udkant

Af Jakob Frausig Simonsen | [email protected]

Regeringen er klar med hjælp til de danske øboer. I det nylig fremlagte finanslovsudspil afsættes der 200 millioner kroner til billigere erhvervstransport, momsfradrag for hotelovernatninger samt udvidet befordringsfradrag for pendlere i udkantskommuner.

Udspillet hilses velkomment af Landdistrikternes Fællesråd, men formand Steffen Damsgaard mener ikke, at initiativet kan stå alene. Erhvervslivet omfatter nemlig ikke turismen, som ellers er en af øernes primære indtægtskilder.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Hvis man kunne ramme de samme priser som en tur til Fanø med færgen koster, så er man nået et langt stykke. Her koster det 400 for en bil, og under 50 uden bil. Det er da en fornuftig pris. Det er 1650 ikke!

Martin Hansen, 17. sep 2014


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57