Virksomheder får 40. mio. til at udvikle nye miljøteknologier

Målet er at gøre Danmark førende inden for vand- og klimatilpasning, mindske mængden af affald og genanvende flere ressourcer. I 2012 vil det særligt være projekter, der kan øge ressource- og vandeffektiviteten, som bliver prioriteret

KLIMA

Af Redaktionen | [email protected]

Mindre affald, mere genanvendelse og vand- og klimatilpasning. Danmark skal være i front med ny miljøteknologi. Virksomheder med gode idéer til eksempelvis vandbesparende teknologier kan nu søge tilskud til projekter under det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). Folketinget har netop fastlagt rammerne for ansøgningsrunden i 2012.

- Det er vigtigt, at danske virksomheder får de bedste muligheder for at være i front med udvikling af nye miljøteknologier, for det skaber vækst, jobs og mulighed for eksport af grøn teknologi til andre lande. Der er ingen tvivl om, at evnen til at udvikle mere ressourceeffektive løsninger i vores virksomheder er noget, vi skal satse på i Danmark. Det har der glædeligvis også været bred opbakning til i Folketinget, og jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med partierne om de fremtidige prioriteringer på området, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Formålet med miljøindsatsen er at hjælpe danske virksomheder med at udvikle ny, effektiv miljøteknologi og gøre Danmark grønnere. Samtidig skal der skabes flere jobs og bedre mulighed for eksport af dansk miljøteknologi.

En god forretning
I 2012 vil særligt projekter, der kan øge ressource- og vandeffektiviteten, vil blive prioriteret.

- Presset på verdens ressourcer er stigende, og derfor skal vi udvikle nye teknologier og løsninger, så vi fx bliver bedre til at genanvende ressourcerne i affaldet. Det er godt for miljøet, og det er godt for de danske virksomheder, som kan få god forretning ud af at satse på den grønne omstilling, siger miljøministeren.

Pengene gives til virksomheder - ofte i et tæt samarbejde med universiteter, teknologiske institutter og konsulenter. Indtil i dag er der således allerede givet støtte til i alt 147 danske virksomheder, som alle arbejder med udvikling af en grønnere økonomi i Danmark.

- Det er en stor dag og nu, er det vigtigt, at pengene kommer ud og arbejde i virksomhederne, så de kan skabe nye bæredygtige produkter og løsninger. Løsninger der giver værdi, vækst og arbejdspladser. Der er stadig masser af udfordringer og ny teknologi inden for miljø, natur, byggeri, forsyning, klima og energi, så initiativet er en af de vigtige trædesten til at bringe Danmark ud af krisen. Jeg tror, de 40 millioner kroner kan bidrage til denne udvikling og vi håber, at ordningen fortsætter i de kommende år, for udviklingen står jo ikke stille, siger Jesper Nybo Andersen, formand for Dansk Miljøteknologi.

 

tsp

 

Klima

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet