Viceborgmester forlader Dansk Folkeparti

Ved årsskiftet mistede Dansk Folkeparti endnu en lokalpolitiker: Herning Kommunes 1. viceborgmester Birgit Jonassen har valgt ikke at forny sit kontingent til partiforeningen. Hun meldte sig ind i Dansk Folkeparti i 1997, og i 2001 blev hun som første DF’er valgt ind i byrådet i Herning, hvor hun har haft plads lige siden. Hun har desuden siddet i amtsrådet og regionsrådet.

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Hvorfor har du valgt at bryde med Dansk Folkeparti?

Jeg synes, at det er lidt skammeligt, at vi i Dansk Folkeparti har en så god social- og sundhedspolitik, men at det alligevel altid ender i flygtninge-indvandrer-politikken. Jeg er enig i, at der skal være en stram flygtninge-indvandrer-politik, men det fylder altså for meget. Og det er skammeligt, som alle andre områder drukner i den debat.   

Du vælger at blive i byrådet som løsgænger. Hvad vil du gøre anderledes nu?

Jeg vælger at blive, og jeg vil føre den politik, jeg hele tiden har gjort. Jeg er stadig den samme, og jeg har i forvejen siddet som enmandsparti, så der bliver ikke den store forskel. Men jeg kan måske undgå, at hver gang der er noget med flygtninge og indvandrere, så er det det, medierne spørger ind til. Man kan håbe, de i stedet vil fokusere på de andre dele af den politik, som jeg i øvrigt hele tiden har ført. 

Hvad har været din bedste oplevelse i ugens løb?

Jeg har fået en del positive tilkendegivelser. Jeg har været tro mod mig selv hele vejen igennem, og det har jeg fået positive tilkendegivelser for fra andre, og det har hjulpet mig meget.

Og den værste?

Det har aldrig været min hensigt at kaste med smuds på nogen områder. Det er lidt sørgeligt, at andre håndterer det anderledes, men det må man jo forvente. Men jeg har været ked af nogle udtalelser. 

Det vigtigste har været, at jeg har været helt afklaret med min beslutning, for jeg mener, at hvis man er i tvivl om en beslutning, man skal træffe, så betyder det, at man ikke træffer den. 

Hvor er du om ti år? 

Det sociale område interesserer mig meget, så om ti år har jeg forhåbentlig fået mere tid til at hjælpe rundt omkring med frivilligt arbejde på krisecenter og hospice og så videre. Det har der ikke været så meget tid til de seneste år. 

Hvem er dit forbillede?

Det er min mor. Hun var et helt enestående menneske, som taklede, det som kun de færreste kan, da hun fik stillet sin kræftdiagnose. Hun var afklaret og ordnede alt inden. Hun var det, jeg også prøver at være: direkte, men altid til at stole på. Hun var et helt specielt menneske, som var meget aktiv i fagbevægelsen. Hun blev husket dengang.  

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet