Viborg styrker indsatsen for kommunens prostituerede

Sagsbehandlerne i Viborg skal klædes bedre på til at hjælpe sexarbejderne på de 13 massageklinikker, der ligger i kommunen. 

Social

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

 

Når kvinder i Viborg vil ud af prostitution, skal de kunne hente hjælp på socialforvaltningen.  

”Jeg er overbevist om, at en styrket indsats og bevågenhed kan være banebrydende for nogle af de kvinder, som ønsker at slippe ud af prostitution,” siger socialudvalgsformand Mette Nielsen (S).

På sit første møde efter sommerferien tager politikerne fat på at styrke indsatsen for de sexarbejdere, som holder til i kommunen. I maj beskrev Kommunen forholdene for Sarai og Jaidee, to thailandske prostituerede, som sælger sex fra et lille træhus på hovedvejen mellem Viborg og Holstebro. Hver dag fra 18-21. 

Begge fortalte, at de drømte om et job, men at de ikke er i stand til at finde noget, de kan passe, fordi deres kroppe er slidt ned.  Jaidee har kroniske smerter i ryg og skuldre og taler dårligt dansk. 

”Jeg ville gerne have hjælp fra kommunen til at finde et job. Men hvad kan de finde til mig?” spurgte hun dengang. 

Og der var ikke meget hjælp at hente hos Viborg Kommune. Da Kommunen spurgte til Viborgs indsats for prostituerede, lød svaret: ”Vi gør ikke sådan noget konkret. Vi har ikke en enkeltstående indsats i forhold til det område.”

Manual til de ansatte

Men det skal der laves om på, fortæller socialudvalgsformand Mette Nielsen. 

”Vi vil gerne have skabt en ensartet holdning i kommunen til, hvordan man hjælper disse kvinder. Sagsbehandlerne skal klædes på til at håndtere de problemer,  de har,” siger hun.

Første skridt er at italesætte problemet og indsamle viden fra politiet og Kompetencecenter for Prostitution. Dernæst forestiller Mette Nielsen sig, at der skal laves kurser samt en manual til de ansatte i socialforvaltningen.  

En ny optælling af massageannoncer på Ekstra Bladets hjemmeside viser, at der netop nu er 13 massageklinikker i Viborg Kommune. :

 

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet