Kommunen.dk
MENU
Sverigedemokraterna har medvind i den svenske valgkamp, men partileder Jimmie Åkesson er stadig så kontroversiel i visse kredse, at politiet er til stede ved valgmøder. 
Foto Polfoto
Sverigedemokraterna har medvind i den svenske valgkamp, men partileder Jimmie Åkesson er stadig så kontroversiel i visse kredse, at politiet er til stede ved valgmøder. Foto Polfoto

”Vi kan komme op på 20 procent ved næste valg”

”Vi kan komme op på 20 procent ved næste valg”

Jimmie Åkesson og hans indvandrerkritiske meningsfæller stormer frem. I Riksdagen er Sverigedemokraterna stadig isoleret, men under valgkampen har statsminister Fredrik Reinfeldt skabt en åbning for partiet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Solen er ved at stå op i Bromölla. Der er endnu ikke mange vågne sjæle i denne lille skånske by, der selv i dagtimerne må betegnes som en soveby. I byens centrum er der dog allerede liv i Böckmanns konditori. Her arbejder 22-årige Sofia Svensson som bagerjomfru. Hun har afsluttet gymnasiet og overvejer nu, hvad fremtiden skal bringe. Skåne har en arbejdsløshed på 11,4 procent, hvilket er den højeste for samtlige len i hele Sverige, så som uuddannet er fremtiden uvis. Og Sofia kan ikke lade være med at koble sin egen situation til det faktum, at der i 2013 ifølge Statistiska Centralbyrån kom cirka 115.000 indvandrere til Sverige.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.