Politik fra rødderne
Her ses Lars Løkke i selskab med journalist Ask Rostrup fra DR-magasinet "Bag Borgen". Foto: Gunnar Runarsson

Venstre vil have mere kønsopdelt undervisning

Venstre mener, at folkeskolerne skal lave mere kønsopdelt undervisning. Det handler ikke om køn, men om at tage individuelle hensyn, siger skoleleder.

 folkeskole

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen var tirsdag morgen på besøg på Tagensbo Skole i det københavnske Nordvestkvarter med et kamerahold fra Danmarks Radio. Besøget var ikke en tilfældig udflugt til hverdagens Danmark. Venstre vil nemlig have mere kønsopdelt undervisning i folkeskolen, som folkeskolereformen i princippet giver mulighed for.

- Underviserne skal kunne tilrettelægge undervisningen, så der tages højde for både de superaktive drenge og de stille piger, hvis man skal blive lidt i stereotyperne, siger Karen Ellemann, der er folkeskoleordfører i Venstre.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Jøsses. DF har haft deres diskussioner om, hvor mange landsbytosser partiet skulle kunne rumme, og ekskluderede i sin tid nogle, for at øge partiets troværdighed. Venstre ser ud til i stedet at placere dem i partiets top. Mon ikke Løkke og Elleman efter denne brøler skulle tilbage til skolebænken og lære at blive stille piger, så vi andre kan folde de krummede tæer ud igen?

Nanna Mielche, 13. nov 2014


Fantastisk nyhed! Dog ser jeg gerne at børn med briller får tildelt ekstra naturfag og matematiktimer, samt et obligatorisk medlemskab i den lokale skakklub. Alle indvandrerdrenge skal naturligvis fra fjerde klasse optrænes i 'pimpning af bimmer' og ghetto-rap. Derudover må det være en nødvendighed at alle blondiner får indlært de særlige kundskaber det kræver at tage spejl-selfies med trutmund, samt almindelig dumhed.

Jacob Lauritsen, 12. nov 2014


Det er da helt hul i hovedet! Hvis man ønsker at effektivisere undervisningen, skal man naturligvis skabe dynamik og fed undervisning for alle de forskellige børn i klasserne. Én måde at gøre det på, er ved at lave forskellige tilbud til forskellige typer elever, så alle får undervisning der er egnet til deres person. Men at lave skellet mellem drenge og piger er da fuldkommen uhensigtsmæssigt og vil for nogle børns tilfælde også have den modsatte effekt! Tager man udgangspunkt i børnenes aktivitetniveau/udadvendthed, giver det god mening at lave undervisning til henholdvis mere intro- og ekstroverte typer, så der er plads til alle. Og der er sikkert en masse stille piger og en masse vilde drenge - Og der er sikkert en masse vilde piger og en masse stille drenge. Det er dybt undertrykkende, nedgørende og respektløst overfor de børn, der på forhånd skal have påtvunget en bestemt adfærd - baseret på deres køn!? Åh suk.

Bjørk Nørgaard Andersen, 12. nov 2014


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57