Billede

Venstre venter endnu et udlændingevalg

Venstres hovedbestyrelse forventer et folketingsvalg, hvor flygtninge- og asylpolitik står i centrum, viser Kommunens rundspørge. V skal modstå DF’s indflydelse, siger baglandet.

Valgkamp

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

V-K-DF-flertallet byggede i 00’erne deres magt på en hård linje i flygtninge- og indvandrerdebatten, og Venstres bagland er overbevist om, at det netop bliver udlændingedebatten, der kommer til at afgøre næste folketingsvalg. Det viser en rundspørge, som Kommunen har foretaget blandt Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer.

- Man kan se, at flygtningene vælter ind i landet på grund af de mange lempelser i flygtningepolitikken, som den nuværende regering har gennemført. Når jeg taler med folk på gaden, så siger de, at det ikke kan blive ved med at gå, siger Ole Holde, lokalformand for Venstre i Helsingør og medlem af hovedbestyrelsen.

Jørgen Eirfeldt, hovedbestyrelsesmedlem og lokalformand for Venstre i Hørsholm, er også overbevist om, at udlændingedebatten fylder mest i vælgernes bevidsthed.

- I min omgangskreds taler alle om flygtninge- og asylpolitik. Der har i mange år været en skinger debat, men i dagens Danmark kan man tale om omkostningerne ved udlændinge og integration, siger lokalformanden.

Nordjyden Hans Jørgen Dalum, der også er medlem af V-hovedbestyrelsen, mener, at debatten om flygtninge og indvandrere er blusset op igen efter en årrække, hvor økonomien og arbejdsløsheden havde stor bevågenhed hos vælgerne.

- Politikere og journalister kan komme med en masse eksempler, der taler til følelserne, men den del af debatten, der handler om grænsebomme og hjemmerøveri, er frygtelig. Vi har ikke fuldgode statistikker for den slags, siger han og opfordrer til, at Venstre fastholder en sober linje i diskussionen om udlændinge:

- Jeg synes ikke, at der er bragt meget nyt ind i debatten, udover at vi har et større pres på grænserne. Vi skal hjælpe i videst muligt omfang.

Ole Holde mener, at Venstre bør bevare sit internationale udsyn, ”selvom Dansk Folkeparti kommer til at spille en væsentlig rolle” i løsningen af flygtningeudfordringerne:

- Vi skal ikke lukke grænserne. Der er allerede muligheder for at indføre mere grænsekontrol ifølge gældende EU-ret. Det kan man jo konstatere både i Frankrig og Sverige, hvor der står toldere, når man krydser grænsen fra henholdsvis England og Danmark.

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet