Venstre-borgmester stopper øget vækst!

GROOMING NEWS: Over en tredjedel af de socialdemokratiske borgmestre har anlagt skæg, mens Venstre-kinderne er blanke over en bred kam. V-borgmester fra Lyngby-Taarbæk benægter alligevel hårdnakket, at han tilhører et parti uden plads til at have noget skæg.

Bagsiden

Af Morten Okkels | [email protected]

Landets socialdemokrater er markant mere tilbøjelige til skæg end de liberale borgmestre, viser en ny optælling fra Kommunen, der har set på skægvækst i et kommunalpolitisk perspektiv – en tilgang, der hidtil har været overset i mediebilledet. Ud af de 42 mandlige S-borgmestre prydes de 16 af skæg i større eller mindre ­omfang, mens Venstre-mænd er væsentlig bedre til at svinge knivene.

Skæg og røde briller

Kommunen kontaktede Venstres borgmester i Lyngby-Taarbæk, den altid nybarberede Søren P. Rasmussen, for en kort ­bemærkning. 

Hvad siger du til undersøgelsen?

”Jo, det lyder da som om … Nej, forresten: Jeg mødte jo John Engelhardt fra Glostrup for nyligt, og der havde han da  overskæg.”

Ja, der er én. En enkelt fyr, og det er kun et overskæg. Men indrøm nu, at pointen stadig er skarp som et borgerligt barberblad: Der er bare ikke så meget skæg ved en Venstre-borgmester! Jeg har gennemskuet jer, Søren P. Rasmussen. Spillet er ude.

”Nu kan skinnet jo bedrage. Venstre er et moderne parti. Socialdemokrater er lidt mere lådne og vattede i det ... de holder måske fast i de der skæg fra 70’erne, hvor de var unge …” gætter Søren P. Rasmussen. Men påstår i øvrigt, at han stadig tilhører et mangfoldigt parti, hvor han selv er med til at udfordre normen, og hvor der også er plads til folk, hvis holdning til skæg er mere ... liberal.

Trim-trim-situation

Efter en kort betænkningstid er Lyngby-Taarbæks borgmester klar med sin egen alternative fortolkning af Kommunens data. 

”Man kunne jo også tolke undersøgelsen sådan, at siden socialdemokraterne har mere at skjule, så får de brug for noget at dække sig ind bagved. Mens vi, som er borgmestre fra Venstre, i højere grad er klar til at møde borgerne med et åbent ­ansigt,” spekulerer Søren P. Rasmussen. 

Som dog alligevel ikke vil have siddende­ på sig, at han er en glat borgmester.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet