Politik fra rødderne

V: Stadig overpris på grunde til mobilmaster

En ny opgørelse viser store udsving i, hvad teleselskaber skal betale for grunde til mobilmaster. Et tegn på for høje priser i nogle kommuner, mener Venstre

 markedsforvridning

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

En række kommuner gør, hvad de kan for at skumme fløden, når store teleselskaber ønsker at opstille mobilmaster i lokalområdet. Kritikken er velkendt, men langt fra passé mener Venstres IT-ordfører Michael Aastrup Jensen.

Han har fået Erhvervs- og Vækstministeriet til at lave en opgørelse over, hvor meget de enkelte kommuner kræver i leje for de grunde, som teleselskaberne opstiller deres master på. Kommunernes gennemsnitlige lejepriser svinger ifølge opgørelse fra omkring 10.000 kr. om året i Sorø og Tønder Kommune til knap 70.000 kr. i Taarnby Kommune.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57