Foto: Birk Tor Trads, Polfoto
Foto: Birk Tor Trads, Polfoto

Ugens navne: Loft rejser til klippeøen, løsgænger vælger Venstre og LA smider ungdomsformand ud

Peter Loft, der var departementschef i Skatteministeriet gennem 19 år, bliver ny kommunaldirektør på Bornholm. Også andre steder i landet er der kommet nye kommunaldirektør-navne, mens man i LA Ungdom har valgt at ekskludere formanden.

Af Redaktionen | [email protected]

Bornholm

Peter Loft bliver ny kommunaldirektør på Bornholm

Bornholms nye kommunaldirektør hedder Peter Loft og tiltræder stillingen den 13. marts 2017, oplyser kommunen. Han efterfølger Laila Kildesgaard, der i november tiltrådte som direktør i KL.

Peter Loft var gennem 19 år departementschef i Skatteministeriet, indtil han i 2012 blev hjemsendt af daværende skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i forlængelse af sagen om Helle Thorning-Schmidts og hendes ægtefælle  Stephen Kinnocks skatteforhold. Han blev endeligt afskediget i 2016.

Peter Loft blev af Skattesagskommissionen kritiseret for ifølge 'en samlet vurdering at have involveret sig i Skat Københavns behandling af sagen på en måde, der strider mod kompetencereglen i skatteforvaltningslovens § 14, stk. 1'.

Peter Loft er 59 år, uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har sommerhus på Bornholm.

- Jeg er kommet på Bornholm i mange år og glæder mig meget til at tage fat på opgaverne med at fortsætte den positive udvikling på øen i samarbejde med både private og offentlige aktører. Jeg har fra mit hidtidige arbejde stor erfaring med en politisk ledet organisation, så den del af arbejdet falder mig meget naturligt, fortæller Peter Loft om sin nye stilling.

- Jeg er meget glad for, at vi får så erfaren en kapacitet som Peter Loft ind i vores organisation. Jeg er overbevist om, at Peter med sit store netværk blandt nationale aktører og erhvervslivet vil være en stor gevinst for Bornholm, og jeg ser frem til samarbejdet, siger  borgmester Winni Grosbøll (S) i en kommentar.

 

Varde

Ny socialdirektør fra Viborg

Claus Fjeldgaard tiltræder per 1. april 2017 stillingen som ny direktør for Social og Sundhed i Varde Kommune. Han har været ansat som leder i Viborg Kommune siden 2007, de seneste tre år som chef for socialområdet, oplyser kommunen.

Som direktør for Social og Sundhed får Claus Fjeldgaard ansvaret for at løse en lang række opgaver på velfærdsområdet. Et særligt fokuspunkt i Varde er indsatsen mod demens. Tilbage i februar 2016 blev Varde Kommune udråbt som en af de første demensvenlige kommuner i landet.

- Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på Claus Fjeldgaard. Han har en stærk profil, og med sine 17 års ledelseserfaring kommer han med en masse viden på området. Derudover harmonerer hans ideer for fremtiden med de ønsker, som Varde Kommune har for social- og sundhedsområdet, siger kommunaldirektør Mogens Pedersen.

 

Mariagerfjord

Ny erhvervschef

Det bliver Michael Christiansen, som i forvejen har et rigtig godt kendskab til det lokale erhvervsliv, der per 1. april overtager den ledige stilling som erhvervschef i Mariagerfjord Kommune. Han afløser Torben Ladefoged, der har fået job som direktør i kommunen. Det skriver Nordjyske.

Michael Christiansen har tidligere været ansat på University College Nordjylland, men kommer fra en stilling som chefkonsulent inden for erhvervsområdet ved Mariagerfjord Kommune, hvor han blandt andet har medvirket til den kommunale erhvervspolitik og erhvervsrådets strategi.

Mariagerfjord Erhvervsråd har med næsten 500 medlemmer god tilslutning fra områdets virksomheder.

 

Rebild

Løsgænger går til Venstre

Løsgænger i byrådet for Rebild Kommune Jeppe Ugilt Hansen har valgt at melde sig ind i Venstre og vil ved KV17 stille op på Venstres liste, skriver Nordjyske.

- Vi har oplevet, at vi har været meget enige om tingene. Samtidig har vi også oplevet, hvordan Jeppe har lagt mange kræfter i at være velforberedt og velovervejet til møderne, hvilket er en fornøjelse, udtaler Gert Fischer som gruppeformand for Venstres byrådsgruppe og spidskandidat til det forestående kommunalvalg.

Jeppe Ugilt Hansen blev ved KV13 valgt ind for Oplandslisten, som kom i byrådet med to mandater, men forlod listen kort efter. Fra den førstkommende uge vil han være en del af Venstres byrådsgruppe.

 

Esbjerg

Ansætter ny skolechef fra Herning

Esbjerg Kommune har ansat ny skolechef. I et ansøgerfelt på 12 personer er valget faldet på 43-årige Bo Meldgaard, der tiltræder stillingen den 1. april, skriver Jydske Vestkysten.

Bo Meldgaard er uddannet lærer i 2002 og har siden arbejdet med både undervisning og ledelse i folkeskolen. Senest kommer han fra en lederstilling i Herning Kommune, hvor han siden 2013 har været centerleder for Center for Børn og Læring.

I juni 2016 rykkede den tidligere skolechef i Esbjerg Kommune, Henrik Schou, til Tønder Kommune.

 

Faaborg-Midtfyn

Ny koncernchef i Opvækst og Læring

Michael Gravesen er ny koncernchef i Opvækst og Læring. Han kommer fra en stilling som skolechef i Holstebro Kommune, hvor han var ansvarlig for et skoleområde med mere end 1.000 medarbejdere.

Michael Gravesen har desuden ledelseserfaring som blandt andet sekretariatschef i Vollsmose Sekretariatet og sekretariatsleder i Børn og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. Han er 41 år og bor med sin hustru og tre drenge i Langeskov. Han er kandidat i politik og administration og har efterfølgende taget en masteruddannelse i ledelse ved Syddansk Universitet.

Michael Gravesen tiltræder sin nye stilling den 1. april 2017. Der var 22 ansøgere til stillingen.

 

Næstved

Henter ny kommunaldirektør i Odsherred

Næstved Kommune har fundet afløseren for kommunaldirektør Tomas Therkildsen, der tidligere på året meldte ud, at han har fået nyt job som administrerende direktør i Djøf.

1. april tiltræder 45-årige Rie Perry, der er en kvinde med rig erfaring indenfor både ledelse og den kommunale verden. Hun er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet og blev i første omgang ansat som fuldmægtig i Told- og Skattestyrelsen, hvorefter hun skiftede til Forsvarsministeriet.

I 2001 blev hun ansat som chefkonsulent i Rønne Kommune, hvor hun var med til at forberede kommunesammenlægningen i 2003 og senere blev afdelingsleder, udviklingschef og økonomi- og udviklingsdirektør. I 2008 kom hun til Sjælland, først som udviklingsdirektør i Slagelse Kommune, og for fem år siden blev hun ansat som kommunaldirektør i Odsherred Kommune.

Nu gælder det altså Næstved. Rie Perry har første arbejdsdag i Næstved Kommune den 1. april. Hun bor i Sorø med sin mand og deres to børn.

 

Kolding

Fastansætter konstitueret kommunaldirektør

Thomas Boe er ansat som ny kommunaldirektør i Kolding Kommune med virkning fra 1. marts.

Han kommer fra en stilling som direktør for By og Udvikling i Kolding Kommune og har de seneste måneder været konstitueret kommunaldirektør. Byrådet besluttede mandag den 27. februar, at han ansættes som kommunaldirektør, oplyser kommunen.

Thomas Boe er uddannet skov- og landskabsingeniør og har efteruddannelser i HD i ledelse samt Senior Executives in State and Local Government fra Harvard University, Boston, USA.

Han kom til Kolding Kommune tilbage i 2012.

 

Sønderborg

Ny stilling som strategi- og udbudschef

Sønderborg Kommune har ansat Søren Jensen som strategi- og udbudschef fra 1. april. Han kommer fra et job som udbudsleder i Aabenraa Kommune.

Der er tale om en nyoprettet stilling i forbindelse med, at økonomiområdet fik egen forvaltning i Sønderborg Kommune. Strategi- og udbudschefen får chefansvar for blandt andet udbudsforretninger, kontraktoverholdelse, økonomiske analyser, intern revision, digitalisering, IT-sikkerhed og indsatsen mod socialt bedrageri.

Søren Jensen er uddannet diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i København i 2003, men har siden 2008 arbejdet som leder, først i Kolding Kommune og senest i Aabenraa Kommune. Han har desuden en projektlederuddannelse fra Syddansk Universitet.

 

Liberal Alliance

Ungdomsorganisation ekskluderer formand

Liberal Alliances ungdomsorganisation, LAU, har ekskluderet sin formand, Stefan Roy Frederiksen. Han blev tidligere i februar suspenderet efter 'mistanke om uretmæssig adgang til to medlemmers konti på sociale medier', og det er ved weekendens landsmøde blevet udmøntet i en eksklusion. Det oplyser LAU's nye formand, Søren Nielsen, til Ekstra Bladet.

Stefan Roy Frederiksen valgte forud for landsmødet at anke suspenderingen, da han ikke mente, at anklagerne havde noget på sig.

Også et udvalgsmedlem blev suspenderet tidligere på måneden på grund af hacker-mistanken. Han valgte dog at acceptere beslutningen og forsøgte derfor ikke via en anke at få sin skæbne i organisationen ændret.

 

Amager/Hvidovre Hospital

Konstitueret hospitalsdirektør fastansættes

Afløseren for Anders Agger som hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital er fundet. Det bliver 55-årige Birgitte Rav Degenkolv, som, siden Anders Agger forlod posten for at blive kommunaldirektør i Rødovre, har været konstitueret direktør på hospitalet. Det oplyser Region Hovedstaden.

Birgitte Rav Degenkolv er uddannet sygeplejerske og har mere end 20 års erfaring med ledelse i sundhedsvæsnet. Hun har beklædt forskellige lederposter på Frederiksberg Hospital og på sygehusene i Helsingør og Hørsholm og desuden de sidste fem år været vicedirektør for henholdsvis Gentofte Hospital og Den Præhospitale Virksomhed.

Hun fremhæver selv arbejdet med implementeringen af Sundhedsplatformen og byggeriet af Nyt Hospital Hvidovre som to vigtige opgaver, hun ser frem til.

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet