Politik fra rødderne

Ufødt parti får dødsstødet

Forslag om et nyt parti på venstrefløjen bliver pandet ned, før partiet er født. Venstrefløjen mangler ikke et nyt parti, men en ny fortælling, vurderer kommentatorer.

Af Jon Kiellberg | [email protected]

Venstrefløjen har i årevis stået i stampe og på flere fronter været i identitetskrise. Og efter de seneste ugers tumultuariske forløb, hvor SF gik op i limningen, stod af regeringstoget og efterlod mange frustrerede SF-vælgere tilbage på perronen, er behovet for et nyt venstrefløjsparti opstået. De siger de røde vælgere i hvert fald.
Ifølge en ny måling fra Ugebrevet A4 ønsker hver femte røde vælger et nyt parti på venstrefløjen. Og ser man udelukkende på vælgere fra Enhedslisten og SF, så svarer hele 39 procent, at de gerne ser et nyt rødt og markant parti.

Men det har ingen gang på jord. Sådan lyder vurderingen fra langt de fleste kommentatorer og politikere. Ifølge politisk redaktør og kommentator Elisabet Svane fra Fyns Stiftstidende viser tallene, at mange S- og SF-vælgere føler sig politisk hjemløse. Det er et nødråb og et vink med en vognstang til de gamle partier:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57