Uåbnet skate-park og afvandingsanlæg nomineret til pris

Verdens første afvandingsanlæg, der samtidig er bygget til skate-park, er indstillet til pris, selv om parken endnu ikke er åbnet

Fritid

Af Redaktionen | [email protected]

Selv om regnvandsanlægget med indbygget skateboard-bane end ikke er færdig endnu, giver projektet genlyd i fagkredse. Rabalder Parken, der ligger i Roskilde, er blevet nomineret til en af dansk byggebranches mest eftertragtede priser, Bæredygtig Beton Prisen, som Dansk Byggeri står bag. Blandt tidligere vindere af prisen er Skuespilhuset:

- Nomineringen er udtryk for, at vi har tænkt nyt og banebrydende, og det er jeg rigtig stolt over. Jeg håber, alle Roskildes borgere vil bakke op og gå ind og stemme på Rabalder Parken, siger borgmester Joy Mogensen (S).

’Rabalder Parken er et enestående eksempel på, hvordan beton og bæredygtighed er tænkt ind i et samlet projekt, der forener miljø, æstetik og social ansvarlighed’ begrunder fagjuryen bl.a. nomineringen med.

Vandtrappe og regnvandssø
Rabalder Parken skal klimasikre Roskildes nye kreative byområde, Musicon. Regnvandsbassinet kan rumme 23.000 m3 regnvand, hvilket svarer til 10 svømmehaller. Men da tunge og pludselige regnskyl kun opstår få gange om året, skal kanaler og regnvandsbassiner også kunne bruges til aktiviteter, når det ikke regner voldsomt. 

Udover skate i kanaler og regnvandsbassin får Rabalder Parken også hængekøjer, trampoliner, 20 meter lang stålrampe, grill, siddemøbler, fitnessredskaber, gynger, vandtrappe i beton og en regnvandssø.

Regnvandsanlægget fylder 40.000 m2, men i stedet for at stjæle plads, giver området borgerne i Sydbyen et rekreativt åndehul.

Blandt de øvrige nominerede er ungdomsboliger på Aarhus Havn og legepladsproducenten Kompans nye hovedsæde i Odense.

Vinderen udpeges under Bæredygtig Beton Konferencen, byggebranchens Oscarfest, der finder sted den 19. marts 2013 i København.

 tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet