Tomme sæder når det private inviterer

Sagerne om kommunale embedsmænd, der har modtaget middage, hotelophold, koncertbilletter og golfture har fået mange beslutningstagere til at trække sig fra it-leverandørernes faglige arrangementer. Det er gået over gevind, vurderer ekspert.

IT

Af Redaktionen | [email protected]

Da it-leverandøren Logica i begyndelsen af marts holdt en konference om ny teknologi til behandling af patienter i hjemmet, stod hver anden stol tom. De offentlige beslutningstagere havde i stort tal meldt afbud samme morgen. Formodentlig fordi dagbladet Politiken netop den dag kastede sig over de mange sager om it-leverandøren KMD’s bestikkelse af kommunale embedsmænd, der i flere uger har kørt i it-avisen Computerworld og en række regionale dagblade.

Konferencen slutter med, at deltagerne sammen går ud at spise og i teatret. Også i teatret er mange sæder tomme.

”Den tendens ser vi specielt, når en sag som den her bliver overeksponeret. Det er ikke fikst for kommunale embedsmænd at komme i pressen undtagen ved jubilæer. Rigtig mange lægger sig lige nu fladt ned og venter på, at det her går over,” siger formanden for de kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen, der også er centerchef for it.

”Der sker en overreaktion lige nu, men alt andet ville også undre mig,” bekræfter professor i erhvervsstudier Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet.

Beklager berøringsangst

Både Jørgen Kristensen og Per Nikolaj Bukh beklager den nye berøringsangst mellem kommunerne og it-leverandørerne og peger samstemmende på, at faglige netværk er vigtige og nødvendige. Også mellem kommunerne og deres it-leverandører.

”Det er i de åbne og fælles fora, at de gode ideer opstår.Hvis kommunerne ikke længere kan mødes med leverandørerne til en bred og åben diskussion, så ødelægger det strategien om, at OPP (Offentlig-Private Partnerskaber) er vejen frem,” siger formanden for de kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen.

”Vi skal lade være med at være puritanske, også de offentligt ansatte skal benytte sig af de muligheder, der er for at mødes. Der skal være en sund ageren,” siger Per Nikolaj Bukh, men understreger alligevel, at udgangspunktet for at mødes altid skal være fagligt.

”Vi får jo også en del af de tilbud her på universitetet, så vi har noget, vi kalder Ekstra Blads-testen: Har du det skidt, hvis de skriver om din deltagelse i Ekstra Bladet, så skal du lade være. Det er en god tommelfingerregel,” siger erhvervsprofessoren.

It

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet