Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) præsenterede regeringens børneudspil 1.000-dages-program - en bedre start på livet i Børnehuset Gaia i København i 2018. Men økonomisk betyder det måske ikke så meget at sætte tidligt ind, viser ny forskning.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) præsenterede regeringens børneudspil '1.000-dages-program - en bedre start på livet' i Børnehuset Gaia i København i 2018. Men økonomisk betyder det måske ikke så meget at sætte tidligt ind, viser ny forskning.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Tog James Heckman fejl?

James Heckmans forskning har stor indflydelse på økonomien i danske kommuner. Men Heckman tog fejl, lyder det nu fra to forskere med tungtvejende beviser.

 børnebidrag

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Siden den nobelprisvindende økonom James Heckman i midten af 00’erne præsenterede sin banebrydende forskning, der viste, at hvis bare man investerede penge i sociale indsatser tidligt nok, ville man få pengene retur op til syv gange, har danske kommuner taget tankegangen til sig. Jo tidligere indsats, jo bedre kan indsatsen betale sig.

I det danske kommune-landskab kan man en gang imellem ligefrem få fornemmelsen af, at argumentet, ‘fordi Heckman siger det’, fungerer som en slags trylleformular, der kan flytte penge fra andre indsatser og over til vuggestuealderen. I Ikast-Brande Kommunes budget for 2018-2021 kan man for eksempel læse, at byrådet vil have undersøgt, hvordan man bedst får gang i en tidlig indsats med direkte henvisning til James Heckmans forskning.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Børn & unge

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57