Talentforløb gav oplevelser

Dorte McEwen fik ikke en lederstilling ud af talentprogram, men en masse praksiserfaring med ledelse.

Talentudvikling

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

 

I Gentofte Kommune har konsulent Dorte McEwen deltaget i talentprogrammet Ledelse på vej. 

”Jeg var relativt ny i kommunen, da jeg startede. Man kunne søge selv eller være opfordret til at søge, men jeg blev opfordret af min leder til at søge,” fortæller Dorte McEwen. 

Hendes opgaver som konsulent kredser meget om de samme områder som ledelse, og hun var især begejstret over, at talentholdet var sammensat af medarbejdere fra hele kommunen. 

”Vi havde vidt forskellige baggrunde og arbejder med vidt forskellige ting til daglig, og det synes jeg giver nogle spændende og helt anderledes perspektiver, end hvis man snakker med nogen, der ligner en selv,” siger Dorte McEwen.  

I Gentofte Kommunes talentprogram er der lagt tre praktikforløb ind af hver en måneds varighed. Dorte McEwen var i praktik hos en skoleleder, en vej og parkchef og en kultur- og biblioteksdirektør.

”Det giver en bredere forståelse af ledelse. Det at være i praktik giver nogle anderledes under huden og praksisoplevelser med ledelse, som man ikke får ved at læse i bøger eller snakke med andre. Så man kommer tæt på praksis,” siger hun. 

Kurset har givet hende blod på tanden i forhold til at søge en lederstilling i fremtiden:

”Det er da helt sikkert noget, jeg er blevet mere nysgerrig på. Og jeg tror bestemt, det er noget, jeg gerne vil prøve på et tidspunkt. På den måde er det jo også et afklaringsforløb.”

 

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet