Svenske Sosser vil skabe job til alle

Fuld beskæftigelse skal være den altoverskyggende ledetråd i den økonomiske politik, mener lederen for sveriges socialdemokrater, Stefan Löfven

POLITIK

Af Redaktionen | [email protected]

Lederen af de svenske socialdemokrater og opposition, Stefan Löfven, har med flere nye forslag sat den politiske dagsorden i Sverige de seneste uger. Han vil ændre kursen i hele den økonomiske politik med det ene mål at skab job til alle Sveriges 371.000 arbejdsløse.

- Fuld beskæftigelse er vores overordnede politiske målsætning. Skabelsen af flere job og aktiv indsats mod arbejdsløshed kommer før alt andet. Jobbene skal stå foran i hele den økonomiske politik, siger Stefan Löfven til Ugebrevet A4.

Han mener, at når der er brug for langt flere hænder i ældreomsorgen, og der er problemer med både pladser og normeringer i vuggestuer og børnehaver, så er det, fordi, der i dag føres en politik, der mere tager udgangspunkt i økonomi end i beskæftigelse.

Derfor varsler han et opgør med den tænkning, at styr på finanserne nødvendigvis indebærer højere arbejdsløshedstal. Det indebærer bla. et stort fokus på sociale kalusuler ved offentlige anlæg, hvor der opstilles mål for, hvor mange langtidsledige, der skal ansættes, samt hvor mange praktikpladser, der skal oprettes.

- Min pointe er, at alle skal se på, hvordan de kan bidrage til fuld beskæftigelse. Og det skal ikke bare styres fra Stockholm, men også regionalt og lokalt skal man kunne spille ind med forslag til, hvordan vi skaber job, siger Stefan Löfven til Ugebrevet A4.

krn

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet