Politik fra rødderne

Svensk regionsformand: København er Nordens hovedstad

Et politisk topmøde mandag i Kristianstad bliver startskuddet til de svenske kommuners integration i Greater Copenhagen. Flere har fortsat ikke besluttet sig, men at få så mange med som muligt er afgørende for Skånes udvikling, mener regionens formand, Henrik Fritzon (S).

 kbhærlighed

Af Morten Munkholm | [email protected]

Et fælles arbejdsmarked, hvor du uden forhindringer bor på ene side af Sundet og arbejder på den anden. Det er en del af visionen for det svensk-danske samarbejde i Greater Copenhagen. 46 danske kommuner, Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne er indtil videre med - på mandag skal et stormøde præsentere de 33 skånske kommuner for deres muligheder i samarbejdet.

- Det betyder meget at få alle skånske kommuner med. Indtil nu har vi ikke haft et samarbejde, som omfatter alle kommuner i Skåne og Østdanmark, og det tror jeg er meget vigtigt for på lang sigt at arbejde på en større integration mellem Sverige og Danmark, siger Region Skånes formand Henrik Fritzon fra de svenske socialdemokrater.
I Sydsverige oplever de nogle af de samme problematikker, som de gør på Sjælland og Lolland-Falster, med fraflytning og centralisering omkring Stockholm. Derfor er Henrik Fritzon ikke bleg for at erklære sin støtte til København, som han kalder Nordens hovedstad.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57