Kommunen.dk
MENU

Strandnymfer og badeløver skal også sortere affaldet

Strandnymfer og badeløver skal også sortere affaldet

Flere kommuner sætter nu ind på affaldssortering i naturen

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når du er hjemme eller i sommerhus, skal du sortere dit affald, så flasker, pap, papir, metal og måske plast og elektronik bliver genbrugt. Men når du er på stranden, hælder du alt affald i en skraldespand, og så bliver det hele brændt.
Det forsøger flere kommuner nu at gøre op med. Den gode vane med at sortere affald gælder også ude i naturen.
I det vestjyske har Ringkøbing-Skjern Kommune stillet små containere op ved nedkørslerne til de mest populære strande. Her kan gæsterne aflevere sorteret affald, når de går til eller fra stranden.
Filosofien er enkel: Folk vil gerne sortere, bare det er let. Det har Ringkøbing-Skjern Kommune rigtig gode erfaringer med. Danmarks største kommune har lavet små genbrugsøer overalt i de seneste år, og de bliver flittigt brugt. Kommunen samler så meget plast, metal, papir og pap ind, at en husstandsindsamling med en genbrugsbeholder ikke vil give nogen gevinst.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.