Storbyer i Europa skal satse grønt for at undgå oversvømmelser

Flere grønne områder i storbyerne. Sådan lyder anbefalingen fra Det Europæiske Miljøagentur, der har udviklet et online-værktøj til planlæggere og rådgivere

GRØN OMSTILLING

Af Redaktionen | [email protected]

60 pct. af Københavns overfladeareal er dækket af bygninger, beton eller asfalt. Derfor har vandet fra skybrud svært ved at trænge ned i undergrunden. Men det står værre til i hovedparten af andre europæiske storbyer, hvor voldsomt regnvejr vil oversvømme gader, bygninger og underjordiske anlæg, fordi omkring tre fjerdedele er dækket af uigennemtrængelige materialer.

Det er bare en af årsagerne til, at der ifølge det europæiske miljøagentur, EEA, er en stigende risiko for oversvømmelse af verdens storbyer. Derfor udgiver miljøagenturet nu et ‘Eye on Earth-map’. Kortet er et af en række online-redskaber, som bliver introduceret i disse dage på en ‘First Eye on Earth'-brugerkonference i Dublin. Det skriver Ingeniøren i dag.

Redskabet er udviklet som hjælp for planlægger og rådgivere, fordi klimabetingede skybrud eller længerevarende tung regn vil komme til at oversvømme europæiske byer, hvis vandet ikke kan trænge hurtigt nok ned i undergrunden, og byernes kloaksystemer ikke kan holde trit med regnen.

tsp

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet