Politik fra rødderne

Staten ramt af ny it-fadæse

Staten opgiver et it-system til knap 14 millioner, som skulle have givet et mere sammenhængende sundhedsvæsen.

 dumpet

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Syge borgere må stadig holde sig vakse, når de overgår fra hospitalets sygeseng til kommunen. It-systemet Det Nationale Patientindeks (NPI) skulle ellers give bedre overblik over patientoplysninger og sikre en national it-infrastruktur på tværs af sektorer, men nu er millionprojektet endt som en stor fuser. Den statslige styrelse National Sundheds-it bekræfter over for Kommunen, at man ikke har fundet det realistisk at gennemføre NPI, fordi en række forudsætninger i business casen ikke har holdt stik.

- Jeg synes, det er utroligt, at vi dumper hver eneste gang, vi skal lave specielt de teknologiske projekter. Vi bruger utrolig mange penge på det, fordi vi nogle gange selv vil opfinde den dybe tallerken. Jeg synes, at hele vores it-område inden for sundhed har fejlet utrolig mange gange, og det ser vi nu igen, siger Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, der nu vil stille spørgsmål til sundhedsministeren for at få en forklaring på kuldsejlingen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57