Spis en solskinsø

Bornholm har Årets kok 2012, en perlerække af fantastiske restauranter og et mylder af producenter af kvalitetsfødevarer.

Mad

Af Redaktionen | [email protected]

Bornholm er lige til at spise. Øens restauranter har i de senere år oppet sig, og Bornholm har i dag en næsten magnetisk tiltrækningskraft på dygtige kokke, der formår at forkæle enhver gane med menuer baseret på lokale kvalitetsråvarer.

Toppen blev sat på kransekagen, da Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel på den nordbornholmske klippekyst, i marts vandt Danmarksmesterskabet for kokke og løb med titlen Årets kok. 

Også folkene bag restaurant Kadeau, der ligger ved vandkanten på øens sydkyst, har opnået hæder og flotte anmeldelser i årets løb. Således skrev Børsens anmelder, Ole Troelsø, sidste sommer under overskriften ’Topgastronomi i de bornholmske klitter’ i en næsten mundvandsfremkaldende reportage, at Kadeau i stil med trestjernede Michelin-restauranter var en rejse værd.

”Restaurant Kadeau imponerer med et fantasifuldt køkken baseret på lokale traditioner og råvarer serveret i mageløse omgivelser, hvor hygge samt mad- og vinglæde er på et højt niveau,” lyder det blandt andet i hans artikel.

Flere gourmetoplevelser

Senest har Restaurant Koefoed i København – der har fået stor succes med et menukort domineret af bornholmske råvarer – åbnet en afdeling på Melsted Badehotel et par kilometer syd for Gudhjem. 

Og også på blandt andet Le Port, der er placeret på en klippeskråning i Vang, på Radisson Blu Fredensborg Hotel i Rønne, der især er kendt for sin fiskebuffet om torsdagen, samt på Restaurant Æblehaven i Snogebæk og flere andre steder er der gourmetoplevelser at hente. 

Under Folkemødet bliver det muligt at stifte bekendtskab med det bornholmske spisekammer på en helt anden måde end almindeligvis. Projektet Det Nye Autentiske Bornholmske Køkken satser på, at op til 50 private bornholmere vil åbne såkaldte pop up-restauranter i deres haver, stuer eller ude i naturen. Pop up-restauratørerne kommer på madskole og vil servere en menu baseret på bornholmske råvarer. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet