Kommunen.dk
MENU

Debat/ Spærregrænsen i sigte!

Debat/ Spærregrænsen i sigte!

9. dec. 2012
Jarl Cordua
JARL CORDUA
JOURNALIST, BLOGGER
Email
Født 1969. Cand.polit. Politisk kommentator. Klummeskribent bl.a. på sin egen uafhængige liberale blog jarlcordua.dk samt vært på det ugentlige program "Cordua & Steno" på Radio 24-Syv. Holder foredrag og driver konsulentvirksomhed. Har kort til det lokale fitnesscenter og elsker at rejse. Bosat i Hellerup, gift med Vibeke og far til Andreas.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Kun 2,7 procent. Så lille var opbakningen til De Konservative i en Megafon-måling, som TV2 og Politiken for nylig offentliggjorde. Spærregrænsen er dermed atter i sigte for partiformand Lars Barfoed og hans stærkt decimerede konservative flok. Om mindre end et år venter det kommunalvalg, der risikerer at blive hans skæbnetime. Et katastrofevalg til november, hvor K mister borgmesterposter i yderligere en række københavnske højborge, kan blive den anledning, som får baglandet til at kræve hans afgang. Det store spørgsmål lyder dog i givet fald umiddelbart herefter: Til fordel for hvem? 

Lars Barfoed har i sine to år som partileder reelt kun haft en enkelt stjernestund, og det var i sommer, da V-toppen keglede rundt i deres svært salgbare udmeldinger under skatteforhandlingerne med regeringen. Lykkeligvis for V, så landede man på benene i kraft af en feberredning i allersidste minut, inden katastrofen havde været en realitet. I nogle døgn forinden havde Barfoed fået lov til at spille rollen som den mest voksne i klassen af uvorne borgerlige unger, der var mest villige til at indgå et kompromis med regeringen. I et par dage lignede Barfoed en trussel mod den noget bøsige Lars Løkke, der tilsyneladende – og uforståeligt for de fleste - forsøgte at flytte de danske skatteforhandlinger til Rio de Janeiro. Pludselig tog journalisterne Barfoed mere alvorligt. Selvfølgelig fordi Venstres position gav en åbning for De Konservative til at profilere sig. Men da Venstre til sidst genvandt fatningen, og siden mente det samme som K, så var det korte PR-eventyr slut.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.