Kommunen.dk
MENU
Frygten for en tysk invasion af de danske sommerhusområder er foreløbig grundløs, for det er i højere grad pengestærke nordmænd, der i øjeblikket får dispensation til at købe sekundær bolig i den danske idyl. Her er det Arne Jacobsens sommerhus, som besigtiges.Foto: Polfoto
Frygten for en tysk invasion af de danske sommerhusområder er foreløbig grundløs, for det er i højere grad pengestærke nordmænd, der i øjeblikket får dispensation til at købe 'sekundær bolig' i den danske idyl. Her er det Arne Jacobsens sommerhus, som besigtiges.Foto: Polfoto

Sommerhusreglen sættes ud af kraft

Sommerhusreglen sættes ud af kraft

Nordmændene fører an i en bølge af udlændinge, der får dispensation til at købe fritids­bolig i Danmark på trods af den mere end 50 år gamle sommer­hus­regel.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Da Danmark blev medlem af EF i 1973, var der stor frygt for, at en stor del af de danske sommerhuse ville ende på tyske hænder. Derfor fik Danmark lov til at bevare den såkaldte ‘sommerhusregel’, der forbyder udlændinge at købe fritidshus i Danmark. Men reglen bliver i stigende grad sat ud af kraft. Det viser Justitsministeriets tal over, hvor mange udlændinge der får lov at købe sekundær bolig i Danmark.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.