Solenergi dækkede halvdelen af Tysklands energiforbrug

I weekenden satte tyske solkraftværker ny verdensrekord, da de i flere timer producerede det, der svarer til op mod halvdelen af landets energiforbrug 

ENERGI

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I løbet af få timer opnåede Tyskland at få dækket halvdelen af sit strømforbrug af solenergi og satte dermed verdensrekord.

Solkraftværkerne producerede op mod 20 gigawatt effekt nogle gange i løbet af sidste uge, men det var først i weekenden, at de slog rekorden, skriver Reuters.

I middagstimerne både fredag og lørdag producerede de tyske solkraftværker tilsammen hele 22 gigawatt kontinuerligt over flere timer. Det svarer til den effekt, der kan opnås fra 20 atomkraftværker, der kører på fuld kapacitet.

Da den rekordhøje effekt blev opnået, dækkede solenergien halvdelen af landets strømforbrug lørdag, mens den om fredagen nåede op på knap en tredjedel.

Udover det gode vejr var årsagen til, at Tyskland kunne sætte ny rekord, at landet de senere år har udbygget sin solenergikapacitet.

Beslutning om, at alle landets atomkraftværker skal lukkes ned, blev truffet i kølvandet på Fukushima-katastrofen sidste år. Otte er allerede lukket, mens de resterende ni skal lukkes inden 2022.

I Tyskland er der i dag installeret 26 gigawatt solenergikapacitet. Det betyder, at Tyskland har næsten lige så stor kapacitet som alle verdens øvrige lande tilsammen.
Tyskland får hvert år dækket omkring 4 procent af sit totale strømforbrug af solenergi.

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet