Solcelleforening: Tre år uden evaluering holder ikke

Branchen advarer om, at den vil være væk, inden den nye solcellelov bliver taget op igen i 2015

VEDVARENDE ENERGI

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Solcellebranchen vil have evalueret den nye solcellelov allerede om et år. Ellers frygter de et stift system, som i sidste ende vil give branchen dødsstødet, inden loven i 2015 skal evalueres med henblik på en eventuel lovændring i 2018.

- Vi står altså i seks år med den gældende lovgivning, som – set i vores optik - ikke fungerer og ikke giver et marked i Danmark. Selv hvis vi bare ser frem til 2015, så er det tre år – og det er alt, alt for lang tid. Så er vi jo knækket og væk for længst, siger formand i Dansk Solcelleforening  Signe Antvorskov Krag.

Lukker og slukker
Hun mener, at loven som minimum bør indeholde krav om årlige eller halvårlige dynamiske evalueringer og henviser til Tyskland, hvor ordningerne tages op hvert kvartal, og hvor rammebetingelserne ses efter i sømmene i forhold til, om de har den ønskede effekt.

- Men som det er nu i Danmark er der højrisiko for, at solcellebranchen, alle dens aktører og vidensniveauet forsvinder inden for få år, siger Signe Antvorskov Krag. 

Meget uenig
Ændringen af solcelleloven skulle åbne op for, at boligforeninger lettere skulle kunne investere i solceller. Men interesse- og brancheorganisationen Danske Almene Boliger afviser, at den nye solcellelov vil skabe incitament for at sætte solceller op fremover.

Danske Almene Boliger har sammen med Dansk Solcelleforening skrevet et høringssvar til Folketinget.

- Vi er meget uenige med ministeren, når han siger, at lovgivningen åbner op for nye segmenter. Det er simpelthen ikke korrekt. Vi får ikke den udbygning af solceller, som Danmark ville have gavn af, siger Signe Antvorskov Krag.

- Mit spørgsmål til ministeren er, om han ikke kan regne nogle cases igennem, som der rent faktisk er købere til. De er der ikke med den lovgivning, som vi har nu.  

 

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet