Politik fra rødderne

Solcelleaftale kvæler private vindmøller

Folketinget er på vej til at skrive dødsdommen for nye husstandsvindmøller, mener vindmølleinteressent

 vedvarende energi

Af Redaktionen | [email protected]

I dag snurrer kun omkring 500 husstandsvindmøller på landejendomme rundt om i landet. Hvis lovforslaget, som blev førstebehandlet torsdag, vedtages uændret, så vil det sætte en stopper for flere nye møller i fremtiden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Prisen på solceller er faldet kraftigt, hvilket har fået antallet anlæg til at eksplodere, og så kan det være fornuftigt at ændre afregningsprisen og afskrivningsmulighederne. Men forslaget vil sidestille en husstandsvindmølle til 300.000 kroner med et solcelleanlæg til et parcelhus. Det betyder, at en husstandsvindmølle, der i dag kan betale sig tilbage på 8-12 år, i fremtiden aldrig vil blive rentabel. Der vil ikke blive opstillet en eneste mølle under de nye regler, siger administrerende direktør fra Ecowind i Græsted, Carsten Kock til Frederiksborg Amts Avis. Ecowind er Danmarks største forhandler af husstandsvindmøller.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57