Skifergas: Forurening i hver sjette drikkevandsbrønd

I den amerikanske delstat Pennsylvania har olie- og gasindvinding forurenet i flere tilfælde forurenet drikkevandsbrønde, viser dokumenter fra statens miljømyndighed

Energi

Af Redaktionen | [email protected]

Debatten om forurening af grundvandet i forbindelse med olie- og gasindvinding raser lige nu i den amerikanske delstat Pennsylvania. Balladen kommer, efter at den lokale avis The Sunday Times har fået adgang til en række påbudsskrivelser fra delstatens miljømyndigheder, der viser, at forurening af drikkevandsressourcer ikke er ualmindeligt i delstaten. Det skriver Ingeniøren i dag.

Skrivelserne er såkaldte ‘determination letters’. Det er en slags påbud eller afgørelser, som er sendt fra miljømyndighederne til ejerne af drikkevandsressourcer efter klager over forurening i forbindelse med olie- og gasindvinding.

Myndighederne har i hvert tilfælde undersøgte den enkelte klage, der kommer fra et bredt udsnit af private, skoler, kirker og forretningsdrivende. Ifølge avisen viser dokumenterne, at myndighederne i cirka hvert sjette tilfælde har fundet det dokumenteret, at der har været tilstrækkelig store påvirkning af drikkevandsressourcer, til at olie- og gasselskaberne skal udbetale erstatninger for det forurenede drikkevand til klagerne, skriver Ingeniøren.

I 77 procent af 969 afgørelser var der enten manglende dokumentation, eller også var forureningskilden en anden end olie- og gasindvinding, skriver avisen.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet