SF: Kommunale lønstigninger er ikke vores prioritet

Socialistisk Folkeparti giver Margrethe Vestager en kurv i diskussionen om vederlagsstigninger til kommunalpolitikere.

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager udtalte i onsdagens Politiken, at regeringen var klar til at se på lønforhøjelser til landets byrådsmedlemmer. 

Den radikale minister er dog gået enegang, fortæller SF’s kommunalordfører Pernille Vigsø Bagge: 

- Der er ikke fundet nogen penge til lønstigninger. Der er en debat om det, siger Pernille Vigsø Bagge til dk-økonomi.

Margrethe Vestager fik det til at lyde som om lønstigningerne var klappet af med jer... 

- Det tror jeg ikke, at man skal regne med, at det er. Mit synspunkt er, at diskussionen om vederlaget ikke kommer først. De menige byrådsmedlemmer har fået mere at lave, og jeg mener, at det er vigtigere at tale om, hvordan vi kan hjælpe med at klæde dem bedre på til byrådsarbejdet, siger Pernille Vigsø Bagge.

SF’s kommunalordfører mener desuden, at det er vigtigt at have Venstre med i en beslutning om at give lønforhøjelser lokalt.

- Det er ønskeligt, at et stort oppositionsparti, som også er et stort kommunalt parti, er enige i det her. Ellers bliver det et stort slagsmål som bare er med til at øge politikerleden, siger  Pernille Vigsø Bagge.

Venstre er dog ikke positivt indstillet over for lønforhøjelser. Dansk Folkeparti (DF) har også erklæret sig som modstander af højere vederlag.

- Det er ikke tiden til at kigge på højere vederlag for kommunalpolitikere. Det er et forkert signal at sende, når man står i en krise, at politikerne så skal til at have flere penge, Morten Marinus, kommunalordfører i DF.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet