SF går efter endnu en fattig kommune

SF har kastet kærligheden på en borgmesterpost i Syddjurs Kommune. En af landets mest økonomisk trængte kommuner, og det er ikke første gang.

Valg 2009

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Trods en forventning om markant fremgang for SF ved det kommende kommunalvalg, så ser det ikke ud til, at der vil være ret mange SF'ere på borgmesterkontorerne. Men nu øjner SF en chance for en borgmesterpost i Syddjurs Kommune. En kommune, der sidste år blev sat under administration af Indenrigs- og Socialministeriet. 

”Det er en nøgtern vurdering af, at vi har gode chancer der, når man ser på tidligere valgresultater og ser på, hvem vi har i spidsen,” fortæller Ole Hvas, der er politisk rådgiver og partiets valgkoordinator.

Det er imidlertid ikke første gang, at SF i givet fald vil snuppe borgmesterkontoret i en kommune med røde tal på bundlinjen. I 1998 blev Flemming Bonne borgmester i Nakskov Kommune fire år efter, at den var sat under administration.

”Ja, man kan sige, at SF har haft tradition for at være gode til at genopbygge sådan nogle kommuner, så jeg synes da egentligt, at vi er et godt bud, hvis man vil have gang i økonomien igen – også i de allerfattigste kommuner,” siger Ole Hvas.

Broget byråd

SF's borgmesterkandidat i Syddjurs er Kirstine Bille, der arbejder som faglærer på Grenå Tekniske Skole. Hun er i øjeblikket et af to byrådsmedlemmer fra SF ud af de i alt 27 pladser. Hun regner dog med, at det tal som minimum bliver fordoblet efter valget, og at der vil blive rykket en del rundt på pladserne.

”Jeg tror, at det bliver et meget broget byråd. Der er stor udskiftning på markante poster, så der er mange frie stemmer, som ikke på forhånd er givet, og jeg tror, at mandaterne bliver meget spredt,” forklarer Kirstine Bille.

Historisk chance

Hun har ifølge partiet en bred appel i byrådet, og derfor satser de på, at Kirstine Bille kan blive den samlende figur i en ny politisk konstellation. Helst med hele byrådet, men ellers vil partiet først gå til Socialdemokraterne og Radikale Venstre, som partiet allerede er i teknisk valgforbund med. 

Om chancerne for en borgmesterpost siger Kirstine Bille selv:

”Jeg tror ikke, vi får større chancer end i år, men jeg kan ikke vurdere, om det er nok.”

Om det har noget med økonomien at gøre skal være usagt, men genopretning af økonomien står naturligvis også højt på SF's dagsorden i Syddjurs Kommune.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet