Politik fra rødderne
Die Zeit døbte i 2003 Olaf Scholz 'Scholzomaten' på grund af hans tørre, funktionæragtige stil og tone. Den tidligere generalsekretær for SPD er i dag borgmester i Hamborg, som han mener har meget tilfælles med København og det øvrige Skandinavien. Foto: Polfoto/DPA

Scholzomatens handelsvej går via København

København og Hamborg vil køre parløb for at skabe vækst i et nyt regionalt samarbejde. Kortere transporttid, et fælles arbejdsmarked og fælles værdier vil knytte os tættere sammen, mener Hamborgs borgmester Olaf Scholz, som forleden gæstede Dansk Industri.

 erhvervsmøde

Af Morten Munkholm | [email protected]

Som præsident Obama sagde i 2009, siger tyske Olaf Scholz i dag: Jeg vil have OL til min hjemby.

Hamborgs borgmester, der efter delstatsvalget i februar blev nævnt som en mulig kanslerkandidat for det socialdemokratiske SPD, har investeret en stor del af sin politiske kapital i at få de olympiske og paralympiske lege til sin by i 2024. Og investeringen er ikke kun på vegne af Hamborg, men ifølge Olaf Scholz hele Nordeuropa og Skandinavien, hvor især København vil være tæt forbundet med Femern-forbindelsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57