Billede

Sådan får du succes med Facebook live fra borgermødet

Det gør ikke noget, hvis nogen snubler i mikrofonledningen. Det må nemlig gerne være lidt autentisk, når kommuner sender live på Facebook fra et borgermøde. Sådan lyder det fra Elisabeth Bruun fra Næstved Kommunes kommunikations­afdeling, der har prøvet det tre gange. Hun giver her sine bedste erfaringer og råd om at sende live på Facebook fra borgermødet.

SoMe

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

LIVE

From Næstved

  • Næstved Kommune har sendt live på Facebook fra tre møder.
  • Formålet er at nå så mange borgere som muligt. Også dem, der normalt ikke tropper op til kommunens borgermøder.
  • 1.704 Facebook-seere deltog i Næstved Kommunes seneste borgermøde hjemme fra stuen, mens antallet af fysisk fremmødte var omkring 150. De 1704 Facebook-seere tæller også dem, der ikke har deltaget i hele mødet, men måske kun set et par minutter.
  • Næstved Kommune har tænkt sig at blive ved med at holde borgermøder live på Facebook fremover.

Vær åben og autentisk

Fortæl åbent og ærligt om, hvordan processen kommer til at forløbe. Både til de fremmødte i salen og til de digitale tilhørere. Det er nyt for alle, og man kan lige så godt være åben omkring det. Det gør ikke noget, at det bliver lidt autentisk. Det viser, at det også bare er mennesker, der er ansat i kommunen.

Vælg et emne med bred appel

Emnet skal helst appellere til en bred målgruppe, og det må gerne tage udgangspunkt i noget konkret eller teknisk. Start også gerne med et tema, der har lav konfliktrisiko.

Svar på spørgsmål

Sørg for at have nogen til at svare på spørgsmål i kommentarfeltet, så alle føler sig hørt. Også dem, der ikke er fysisk til stede. Det kan være en fagmedarbejder, der kan give gode og fyldige svar.

Vis de dedikerede medarbejdere frem

Borgermødet er en god anledning til at vise kommunens dedikerede og dygtige medarbejdere frem. Biologen, der virkelig brænder igennem med entusiasme og høj faglighed, er med til at fortælle en god historie om kommunen. Det er vigtigt, at oplægsholderne er på, så man kan mærke dem - både gennem skærmen og i salen.

Dyrt og fancy sender et forkert signal

Det nyeste udstyr og professionel konsulenthjælp er ikke nødvendigvis det bedste valg. Det kan sende et forkert signal, hvis det ser topprofessionelt og dyrt ud. Man skal selvfølgelig kunne se og høre, hvad der foregår, men det kræver ikke de store indkøb at komme i gang.

Spring ud i det 

Bare kom i gang og få nogle erfaringer, der kan give ny viden om Facebook-brugernes vaner og behov i forhold til at deltage i borgermøder hjemmefra.

Hvad er Facebook Live?

  • Alle med en Facebookprofil kan sende live på Facebook via en smartphone eller iPad. Hvis en kommune sender live, vil alle, der synes godt om kommunen på Facebook, få en notifikation om, at kommunen nu sender live.
  • Det er muligt for brugerne at kommentere live-sendingen, stille spørgsmål og få svar, mens sendingen er i gang. Det skaber mulighed for interaktion mellem digitale seere og det fysiske møde.
  • Livesendingen bliver efterfølgende til en video, som brugerne kan finde på kommunens profil.

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet