Polfoto, arkiv.
Polfoto, arkiv.

Rudaizky sendt ud, ny velfærdsdirektør i Herlev og partiskifte i Slagelse

Ugens navne - kort og godt

Netværk

Af Redaktionen | [email protected]

København

Sat på porten

Finn Rudaizky (DF) er sendt ud af Københavns Borgerrepræsentation og Regionsråd Hovedstaden af Valgbarhedsnævnet.

Nævnet har kendt ham uværdig, efter at han tidligere er blevet idømt en bøde på 10.000 kroner for at lække fortrolige oplysninger. Det skete i sagen om terrorangrebet på Krudttønden og synagogen, hvor Rudaiz-ky fodrede pressen med oplysninger om gerningsmanden Omar El-Hussein.

Selv mener Finn Rudaizky fortsat, at han ikke har gjort noget forkert.

- Det er godt gjort, at budbringeren - ham, som afslører, hvordan Københavns Kommune fuldstændig fejlede i hele forløbet med terroristen Omar El-Hussein - er den eneste, der skal straffes. Det er simpelthen horribelt. Alle i kommunen, som intet opdagede, går fri, siger han i en kommentar til kendelsen.

Finn Rudaizkys advokat Henrik Stagetorn hæfter sig ved, at der er tale om en skærpelse af gældende praksis på området.

Finn Rudaizky har selv erkendt, at han på foranledning af en journalist på BT stillede en række spørgsmål til den kommunale forvaltning om Omar El-Husseins baggrund. Siden videregav han oplysningerne til BT og Berlingske.

Står det til Finn Rudaizky selv, bliver udelukkelsen kun midlertidig. Han agter nemlig at stille op til både borgerrepræsentation og regionsråd ved KV17.

- Jeg ville rigtig gerne have været det her foruden. Men mange år i politik har også lært mig, at det koster at stå op imod systemet. Vi stod i en helt ekstraordinær situation, da Danmark blev udsat for et terrorangreb. For mig var der ingen tvivl om, at vi skulle have alt frem, siger han.

74-årige Finn Rudaizky har siden 2008 repræsenteret DF i Københavns Borgerrepræsentation efter at have siddet der som socialdemokrat i en lang årrække. Han var formand for Mosaisk Troessamfund fra 1979 til 1982.

 

Herlev

Ansætter ny velfærdsdirektør

Herlev Kommune ansætter 39-årige Mette Riegels som ny velfærdsdirektør med virkning fra den 1. juni 2017. Mette Riegels får ansvaret for Center for Dagtilbud og Skole, Center for Børn, Familie og Handicap samt Center for Omsorg og Sundhed.

Med sig bringer Mette Riegels stærke og brede leder-erfaringer fra både Hvidovre og Københavns Kommune, men hun har også arbejdet i staten og i en forskerstilling.

Hun fratræder en stilling som afdelingschef i Hvidovre Kommune for Ældre og Sundhed (siden 2014), og før det var hun afdelingsleder for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune (2008-2014).

- Det glæder mig, at vi med ansættelsen af Mette Riegels nu har sat holdet i direktionen med tre direktører. Mette Riegels vil som ny velfærdsdirektør få til opgave at stå i spidsen for en udvikling for børn, skole, ældre og sundhed, der løfter mere end i dag. Vores ambitioner er tårnhøje, og dem deler Mette. Mette er kompetent og kan både bidrage strategisk og konkret til eksekvering af opgaveløsningen. Jeg og den øvrige direktion ser frem til at begynde samarbejdet fra 1. juni, udtaler borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

 

Langeland

Ny V-spids efter tre stemmerunder

Der var i den grad lagt op kampvalg, da Venstre på Langeland tirsdag aften skulle udpege ny spidskandidat til efterårets kommunalvalg.

Hele fem kandidater havde meldt sig klar til at overtage spidskandidaturet, efter at borgmester Bjarne Nielsen i april meddelte, at han grundet de mange asylsager på øen og af hensyn til sit helbred alligevel ikke ønskede at fortsætte på posten, selvom han var blevet genvalgt.

Blandt kandidaterne var tidligere borgmester Knud Gether, Lars Chr. Prytz og Henrik Madsen-Østerbye samt de to kommunalbestyrelsesmedlemmer Ulrik Kølle Hansen og Jan Ole Jakobsen.

Første stemmerunde faldt ud i sidstnævntes favør med hele 56 stemmer, hvilket betød, at han kun var to stemmer fra at have opbakning fra halvdelen af medlemmerne.

Med 17 stemmer til både Lars Christian Prytz og Knud Gether måtte medlemmerne grundet stemmelighed til urnerne igen, hvilket resulterede i 58 stemmer til Lars Christian Prytz, mens 2. viceborgmester Knud Gether kun fik opbakning fra 42.

Tredje og afgørende afstemning endte med 82 stemmer til murermester Jan Ole Jakobsen, der således kan blive Langelands næste borgmester.

 

Slagelse

V-byrådsmedlem går efter utilfredshed med egen borgmester

Venstre i Slagelse Byråd er blevet reduceret til ni medlemmer, efter at det tiende, Jens Jørgensen, har meldt sig ud af partiet. Han fortsætter perioden ud som løsgænger og begrunder overfor Sjællandske sit farvel med utilfredshed med borgmester Stén Knuth (V).

Partiskiftet er det fjerde siden KV13 i Slagelse Byråd, som herefter rummer en tidligere socialdemokrat, der nu er SF'er, to tidligere DF'ere, der nu henholdsvis repræsenterer den lokale liste Fair Balance og er løsgænger, og så det senest tilkomne forhenværende V-byrådsmedlem Jens Jørgensen, der nu også er løsgænger.

Tidligere var han i nogle perioder henover kommunesammenlægningen valgt for Borgerlisten, og før da var han 1994-1997 i den daværende Slagelse Kommune borgmester for De Konservative. Jens Jørgensen var desuden folketingsmedlem for samme parti mellem FV90 og FV98.

I en mere nutidig sammenhæng er hans farvel til Venstre endnu en episode i den fortløbende og stadig mere indædte borgmesterkamp frem mod KV17 mellem Stén Knuth og udfordreren John Dyrby Paulsen (S).

En kamp, der har fundet udtryk i dels et budgetopgør sidste år, dels en sværm af beskyldninger og personangreb, der har gjort samarbejdsklimaet i byrådet dårligere end slemt. Og som har fået den nuværende borgmesters nu forhenværende partifælle til ifølge Sjællandske 'fuldstændig' at have 'mistet tilliden til, at Stén Knuth kan lede vores kommune på en måde, der bygger på ordentlighed, respekt og det brede samarbejde'. Stén Knuth har ikke ønsket at kommentere, skriver Sjællandske.

Netværk

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet