Rosenkrantz-Theil: I 2013 skal der tages hul på debatten om en grøn transportsektor

Socialdemokraternes energiordfører giver her sit bud på 2012’s største succes– og den største bommert i årets løb

ENERGI

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Energiordfører for Socialdemokraterne Pernille Rosenkrantz-Theil har evalueret 2012 i energiens tegn for dk-teknik.

Årets største succes på energiområdet har helt klart været energiaftalen i foråret.  Det sætter en retning for, hvordan vi kan få reduceret CO2-udslippet i Danmark og få skabt en masse nye, grønne arbejdspladser.

Jeg tror, at den største overraskelse på energiområdet har været omfanget af udbygningen af solceller. Man behøver ikke lægge skjul på, at det kom noget bag på den samlede politiske scene, at det gik så hurtigt.

Årets kovending synes jeg var, da Venstre til at starte med ikke under nogen omstændigheder ville være med til noget som helst i energiaftalen – og så alligevel endte med at gå med. Men det er en positiv kovending.

I forlængelse af det må årets bommert være, at Liberal Alliance står uden for. Det forstår jeg simpelthen ikke. Det har så stor betydning på energiområdet, at der bliver landet brede aftaler, og at der er sikkerhed for de investeringer, som man laver, fordi rammevilkårene er på plads mange år ud i fremtiden. Det havde været kønt, hvis det havde lykkedes at få hele Folketinget med.

Det, jeg er mest stolt af at have udrettet i 2012, er at indgå en bred energiaftale, som sætter standarden og barren så højt for omstillingen til grøn energi.

I 2013 er det mit vigtigste mål, at få taget hul på debatten om, hvordan transportsektoren kan blive grøn. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet