Politik fra rødderne

Regionale besparelser rammer socialpsykiatri

Regionerne varsler besparelser på psykiatriområdet for over 70 millioner kroner. Færre penge vil få store konsekvenser for socialpsykiatrien.

 social

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Psykiatrien er under pres. Regionerne er ved at forhandle budgetterne for næste år på plads, og lige nu ser det ud til, at det især bliver den sjællandske psykiatri, som kommer under sparekniven. I Region Hovedstaden arbejder man på at finde besparelser på 57,5 millioner, mens Region Sjælland kan nøjes med at finde omkring 10 millioner. Men den anden side af bæltet går heller ikke ramt forbi. Region Midtjylland skal spare 12 millioner. Det viser en rundringning foretaget af Kommunen. Formand for Landsforeningen SIND Knud Kristensen mener, at besparelserne er under al kritik. 

”Det er skammeligt og forfærdeligt, at man skærer yderligere på psykiatrien, der i forvejen er skåret helt ind til benet. Nu skærer man i selve benet. Det kan jo kun føre til, at endnu flere nægtes indlæggelse og udskrives for tidligt,” siger han.

Skal rumme flere
Mogens Seider, socialpsykiatrileder i Høje-Taastrup, betegner besparelserne som alarmerende.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57